-

      GOSPIĆ- Lokalna akcijska grupa (LAG) Lika priredila je danas još jednu u nizu edukativnih  radionica.  Voditelj radionice Mario Protulipac, stručni suradnik za prezentaciju projekata bespovratna sredstva EU fondova koji  ističe kako je ovo šesta radionica u nizu, a zanimanje za ovakav način  informiranja je izvrstan.

-Tema ovih informativnih radionica je prezentacija natječaja „Širenje mreža socijalnih usluga u zajednici, faza III.“, rekao nam je M. Protulipac. Riječ je o natječaju za sredstva Europskog socijalnog fonda. Prihvaćeni projekti financirat će se u 100%-nom iznosu Ovdje je riječ o pružanju socijalnih usluga skupinama u nepovoljnom položaju, da bi se poboljšala njihova ukupna situacija. Ovdje podrazumijevamo jednu potpuno marginaliziranu skupinu poput osoba s invaliditetom, beskućnika i sl., dok se druga komponenta odnosi na  obitelji  koje skrbe o potpuno ovisnim članovima, kako bi im se pružile određene socijalne usluge. Treba reći da je ovo zadnja radionica u  ovome ciklusu, a kao što vidite zanimanje je veliko,  istaknuo je Protulipac.

   Osim stručnog tima LAG-a Lika, u radu radionice održane u KIC-u Gospić sudjelovali su predstavnici brojnih udruga iz cijele Ličko-senjske županije.

M. S.