Radni sastanak župana LSŽ s predstavnicima drvoprerađivača s područja Ličko-senjske županije

2

GOSPIĆ – Danas je u  Kabinetu župana Ličko-senjske županije održan je radni sastanak župana Ličko-senjske županije sa suradnicima s predstavnicima drvo-prerađivačkog sektora na temu „Aktualno stanje drvne industrije na području Ličko-senjske županije“  tijekom kojeg su razmatrani problemi s kojima se susreću poduzetnici iz drvno – prerađivačkog sektora Ličko-senjske županije u svom radu.

Tijekom sastanka uvodno je naglašeno da je drvna industrija strateška gospodarska djelatnost Ličko-senjske županije, koja zapošljava gotovo 40% osoba zaposlenih u sektoru prerađivačke industrije na području Županije i ostvaruje do 70% godišnje vrijednosti ostvarenog izvoza robe s područja županije.

Oglas

Osnovni problem koji je tijekom sastanka istaknut jest da su instalirani pilanski kapaciteti na području Županije potkapacitirani, a količine drvne sirovine koju Hrvatske šume d.o.o. mogu osigurati našim drvoprerađivačima prema postojećim uvjetima nisu dovoljne niti za zadržavanje postojećeg broja zaposlenih, a kamoli za širenje proizvodnje.

U cilju rješavanja istaknutih problema poduzetnika naglašeno je da će Ličko-senjska županija u suradnji s Klasterom drvoprerađivača Ličko-senjske županije poduzeti sve moguće mjere i aktivnosti kako bi se pokušao zadržati sadašnji broj zaposlenih u drvoprerađivačkom sektoru i potaknuo rast konkurentnosti istoga.

L.O./M.N.