Radoševiću mandat na 4 godine

GOSPIĆ – Zajednica sportova Ličko-senjske županije održala je sinoć u holu KIC-a svoju izbornu sjednicu za mandat 2015-2019. Za predsjednika Zajednice ponovno je jednoglasno izabran Milan Radošević iz Gospića, čime mu je Skupština Zajednice iskazala povjerenje, te podržala njegov dosadašnji rad.

Uz predsjednika verificiran je mandat predstavnicima u Skupštini za mandatno razdoblje 2015 – 2019.g. koja ukupno broji 27 članova. Nisu verificirani predstavnici Školskog-športskog saveza Lsž, Kuglačkog saveza Lsž i Sportsko-ribolovnog saveza Lsž, tj. članica Zajednice koje nisu dostavile pravovaljane vjerodajnice, niti svoje očitovanje, a neki predstavnici tih članica isključeni su iz tijela Zajednice na razdoblje od 5 godina. Ovim putem Savez je pozvao preostale članice  da imenuju svoje nove predstavnike. Verificiran je mandat članovima Izvršnog i Nadzornog odbora, te dopredsjednika Željka Biondića iz Senja. Sinoć je  potvrđeno izabrano rukovodstvo sa  prethodne izvanredne izborne sjednice, nakon što je dotadašnji predsjednik podnio ostavku.

Nastavak ispod oglasa

Osim izborne sjednice, Skupština je održala i svoju radnu sjednicu, te je usvojeno financijsko izvješće za 2014.g., uz uvjetno pozitivno mišljenje Nadzornog odbora uslijed netransparentnog poslovanja bivše odgovorne osobe Stjepana Ćaćića, koji je Zajednicu zastupao do listopada 2014. Utvrđeni su značajni gubici u iznosu od oko 230 tisuća kn, te se pristupilo izradi Plana sanacije gubitka. Predviđa se da bi Zajednica trebala pozitivno poslovati tek u 2016.g.  Na ovaj je način i službeno  okončana drama Zajednice saveza sportova za koju su mnogi sudionici sinoćnje Skupštine bili skloni tvrdnjama kako je rad ovoga tijela  već dulje vrijeme više  sličio na privatno poduzeće, nego li na ustanova čija je glavna zadaća promicanje sporta u Ličko-senjskoj županiji.

M.R./L.O.