Nacionalni park Sjeverni Velebit izvijestio je javnost, posebice izletnike i planinare, kako su zbog radova Hrvatskih šuma na cesti Babić Siča-Zavižan u vremenu do 27. svibnja mogući zastoji u prometu. Dakle, ta je dionica prometna, uz poziv na strpljenje vozača zbog povremenih zastoja.

Hrvatske šume prilikom obavljanja svojih redovnih djelatnosti, planiraju prosijecanje odjela Nađak Bila 43a, koji se nalazi jugoistočno od granice Nacionalnog parka, odnosno u blizini glavnog ulaza Babić Siča, uslijed čega može doći do zastoja prometa zbog izvlačenja drvne mase na prometnicu. Iz NP Sjeverni Velebit poručuju:

-Početna dionica „Staze Zviri“ nalazi se izvan granica Nacionalnog parka, a ujedno prolazi i kroz odjel Nađak Bila 43a, u kojem se izvode radovi. Stoga iz sigurnosnih razloga ne preporučujemo korištenje iste u terminu od 19. – 27. 05. 2022. godine, od ponedjeljka do petka (vikendom je prolazak moguć). Alternativa je planinarska i poučna staza pod nazivom staza „Trag Čovika“. Prilikom povratka sa Zavižana obratite pažnju da se vratite istom stazom kojom ste došli (Trag Čovika). Molimo da se obratite djelatniku na ulazu Babić Siča radi dodatnih pojašnjenja, stoji u obavijesti Uprave NP Sjeverni Velebit.

L.O.