Zgrada u središtu Perušića sa budućih 28 stanova u financijskoj režiji HEP-a svakodnevno raste. Gradi se na mjestu stare Ekonomske škole u središtu Perušića gdje je Općina Perušić prepustila parcelu HEP-u pa su još lani započeti radovi koje izvode poduzeća „A&M“ iz Vukovara i „TIM-Color“ iz Zagreba.

Obilaskom gradilišta zamjetno je kako je izgradnja ušla u zadnju fazu. Sada je postavljena obloga za termoizolaciju zgrade. Nazvali smo načelnika Općine Perušić Ivicu Turića kako bismo doznali kada bi se moglo očekivati njeno svečano otvaranje.

-Prema prvim planovima to se trebalo dogoditi koncem lipnja ove godine. Kako sam doznao jedan od problema izvođačima radova predstavlja nabava građevinskog materijala. Radovi inače traju bez zastoja i vjerujem da ćemo tijekom ove godine svakako svjedočiti njezinom otvaranju, rekao nam je načelnik Ivica Turić.

HEP u cjelosti financira projekt ove stambene zgrade sa 24 milijuna kuna. Nova zgrada već zvana „Kosinjka“ ima pet etaža, odnosno četiri kata i podrume, a bit će opremljena s dva lifta i svakako će zadovoljiti sve uvjete jedne moderne novogradnje. Ondje će novo mjesto za život naći žitelji Gornjeg Kosinja i okolice koji trenutno žive u kućama nad kojima nemaju potpuno vlasništvo, a čije će kuće nestati pod umjetnim jezerom HES Kosinj 2.

Na širem području Općine Perušić traju radovi na nekoliko infrastrukturnih projekata, segmenata budućeg velebnog sustava HES Kosinj, najveće investicije HEP-a od osamostaljenja Hrvatske.

L. O.