Radovi na samostanu Karmelićanki teku prema planu

Nakon izgradnje nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, gospićki samostan časnih sestara iz reda Karmelićanki  najveći je i najskuplji projekt Gospićko-senjske biskupije vrijedan oko 15 milijuna kuna. Samostan se gradi u Žabici pored Gospića, na terenu kojega je Biskupiji darovao jedan tamošnji bračni par.

Kako doznajemo u  Biskupiji radovi napreduju prema zacrtanom planu. Izvođač radova je građevinsko poduzeće „AB gradnja“ d.o.o. za građenje i inženjering iz Karlovca. Samostan časnih sestara Karmelićanki gradi se na terenu ukupne površine od  8.157 m2 prikladnom za gradnju objekta takve vrste i namjene. Bit će to novi dom za 20-ak sestara, dok ih za prvo vrijeme biti osmero. Prema planovima samostan bi trebao biti završen do 1. prosinca ove godine.

Nastavak ispod oglasa

Red Karmelićanki je pomalo poseban i tajanstven jer su njegove pobornice svoje živote podarile Bogu i Crkvi, živeći skromno i u stalnim molitvama. Biskup gopićko-senjski mons. Zdenko Križić i sam je duhovno zvanje postigao kao Karmelićanin.

L. O.