Travanj je ime mjeseca kojega je naš narod tako nazvao gledajući prirodu. Ona tada buja i nanovo dokazuje svoju snagu i postojanost. Ogleda se to posvuda: na tlu, u vodi, u zraku… Naš najljepši nacionalni park Plitvička jezera svakoga travnja pripovijeda neku svoju priču satkanu bez riječi, ali opet tako posebnu jer nam je pomažu sročiti bezbrojne kapi iz šuštećih slapova i postojanih jezera.

U proljeće su nam se vratili izbojci vegetacije, smioni letači koji zimi ljube južnu hemisferu, ali i svi oni stvorovi što su zimu proveli skriveni od naših pogleda. Tako se opet stvorila harmonija životnog ciklusa na slavu neuništive prirode.
Pisati tekst o proljetnoj sagi Plitvičkih jezera nemoguće je bez ljudske nazočnosti. U ovo vrijeme kada nam je zaštitna maska gotovo postala dio tijela, ovaj kutak lijepe naše domovine uvijek ima svoje poklonike. Razlog tome su brojne novosti ovoga parka koje nam ionako nezaboravni mjesec travanj čine toliko posebnim.

A zašto travanj???

Do konca ovoga mjeseca cijena ulaznica neće se mijenjati i bit će 80 kuna, u grupama po 75, studenti će plaćati po 50 kuna, djeca 35 odnosno po 30 u grupama. Osobe s invaliditetom i klinci kao i uvijek ulaz ne plaćaju. Posjetiti NP Plitvička jezera a ne ploviti po najvećem jezeru Kozjak jest kao kušati jelo bez začina. Elektro-brodovi i čitava mala flotila drvenih čamaca stoje nam na raspolaganju.
Aktivirani su i mnogi uskršnji aranžmani u plitvičkim hotelima pogodniji od 15 do 50 posto od redovnih cijena. Restoran „Lička kuća“ od ranije se uresio svim mogućim odličjima za kvalitetu kuhinje. Bez obzira je li u pitanju tradicijska kuhinja, standarda jela ili pak cijela lepeza novih okusa primjeranih najizbirljivijem nepcu, ovaj, kao i ostali restorani ovoga parka, odavno su planetarno popularni zbog kvalitete ponude.
Otvorene su i terase svih ugostiteljskih objekata. Uobičajeni moving i booking pomalo nam kvare epidemiološke odrednice, ali to svakako nikoga neće omesti pri uživanju u pogledima jedinstvenih i neponovljivih Plitvičkih jezera.

Više o akciji Travanj na Plitvičkim jezerima pogledajte ovdje.

L. O.