Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je tijekom protekloga vikenda  sedam kaznenih djela, 18 prometnih nesreća, ilegalan prelazak državne granice, dragovoljna predaja streljiva i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Opet problemi s apartmanima u Novalji gdje u  petak nepoznati provalnik pokušao provaliti u jedan apartman, dok je uspio  drugi provaliti u drugi iz kojeg je ukrao novac u vlasništvu četvero državljana Velike Britanije. Opet su na meti lopova kamperi.Noću 30. lipnja/1. srpnja 2017. godine, na odmorištima na autocesti A-1 nepoznati lopov provalio je u kampere njemačke i češke nacionalne oznake, iz kojih je ukrao mobitele i novac.

Krađa se dogodila i u subotu  u Nacionalnom parku Plitvička jezera gdje je nepoznati počinitelj ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 48-godišnje francuske državljanke.

U subotu oko 7 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zaprimili dojavu od Hitne medicinske pomoći iz Novalje da su zaprimili 19-godišnjaka iz Zagreba sa ozljedama od vatrenog oružja, koje su u Općoj bolnici u Zadru okvalificirane kao lake tjelesne ozljede. Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske provode kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela ubojstva u pokušaju, te su za dvije osobe s područja Zagreba raspisali potragu.

Već smo javljali kako je noću 30. lipnja/1. srpnja na groblju u Ličkom Osiku, Grad Gospić, nepoznati lopov je sa 50-ak grobova poskidao i odnio brončane  skulpture i vaze.

Dogodilo se šest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, u njima su tri osobe teško i pet osoba lakše ozlijeđeno, a odgodile su se na području Korenice (2), Novalje (2), Gospića (1) i Donjeg Lapca (1). Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama koje su se dogodile u subotu:

-na županijskoj cesti broj 5169, u Dnopolju, Općina Donji Lapac, u 12 sati kada je 24-godišnjak iz Donjeg Zemunika upravljajući motociklom zadarske registracijske oznake, iz smjera Korenice u smjeru Donjeg Lapca, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, te je udario u prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 57-godišnjak iz Donjeg Lapca. Vozač motocikla je teško ozlijeđen, dok je vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen.

-na državnoj cesti broj 52, u Vrelu, Općina Plitvička Jezera, u 13.30 sati kada je 25-godišnjak iz Rijeke upravljajući motociklom riječke registracijske oznake,  uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio van kolnika. Teško su ozlijeđeni vozač motocikla i 25-godišnja putnica iz Rijeke.

U subotu u mjestu Ličko Petrovo Selo, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli su dva maloljetna državljana Šri Lanke i jednog maloljetnog državljana Pakistana za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

S obzirom da su zatražili azil u Republici Hrvatskoj, isti će biti predani djelatnicima Centra za tražitelje azila u Zagrebu.  

Dobra vijest stiže iz Brinja gdjeje u  subotu, 1. srpnja  građanin dragovoljno predao 495 komada raznog streljiva koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Netko vrlo nemaran odbacio je 111 komada streljiva uz cestu kod Senja  koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.