Raskol u ličkom HDZ-u: Karamarko podržava Barkovića, Milinović se “skriva”, a novci nestali

Raskol u Ličko senjskom HDZ-u, kojega je otvoreno potencirao gradonačelnik Otočca Mario Barković, Karamarkov pristaša, javno prozvavši župana Ličko senjskog Milana Jurkovića i Darka Milinovića predsjednika ŽO HDZ, da podnesu ostavke, sada je već očito, doveo u pitanje opstanak ličko senjskog HDZ-a.

I dok (HDZ-ove unutarstranačke) sukobljene strane Karamarko-Barković s jedne strane pucaju iz sveg naoružanja, s druge strane Milinović-Jurković zakopani u rovovima, za sada šute. Mnogi su stava da je ovo tek uvod u rat koji tek slijedi. Za razliku od drugih hrvatskih političkih sredina, u Lici će zasigurno “padati glave” iako je riječ o HDZ-ovoj političkoj kući, neosvojivom bastionu HDZ-a.

Nastavak ispod oglasa

Barković svojim izjavama ne štedi dojučerašnje stranačke kolege, poglavito, sada već bivšega šefa Milinovića, te župana Milana Jurkovića koji je Barovića uveo u političke vode Ličko senjskog HDZ-a. Načelo koje je Barković sebi stavio na prvo mjesto je misliti svojom glavom i ne biti politički poslušnik, što je podržao Karamarko postavivši Barkovića u uže vodstvo stranke.

“Lonac ključa odavno i samo je pitanje kada će eksplodirati!”

Danas, po izlasku iz KBC-a Rebro, gdje je Barković bio na liječenju, izjavio je za Index: “Ti ostaci Sanaderove ekipe i njegove politike moraju otići sa vodećih pozicija u HDZ-u. Mislim na Milinovića, Jurkovića i Šutića, jer njihov način rada nije novi HDZ. Prisjetimo se Karamarkovih riječi kada je rekao  ‘nema univerzalne pameti iz Zagreba’, usudio bih se parafrazirati ‘nema univerzalne pameti iz Gospića, niti iz Otočca kada su u pitanju njegova naselja. Zamislite samo kakav se pritisak vrši na Čačića, a što je sa ponašanjem u našim redovima i što bi bilo da netko iz druge stranke na klupi objašnjava kamo s kešom iz stranačke blagajne. Ja i svi dužnosnici, ravnatelji, direktori plaćamo 3 posto od dohotka za članarinu što nije malo i sve se slijeva u Županijski odbor kojim sredstvima upravlja Branislav Šutić. Pitam se zašto mi ostali nemamo pojma, ni ikakvih saznanja o tim sredstvima i kud odlaze, kuda se troše.”

“Na Izbornoj skupštini umjesto financijskog izvješća čuli smo neko suvislo Šutićevo podilaženje Milinoviću i neki glupi, zamislite vic! Neki članovi izborne skupštine toj lakrdiji nisu željeli prisustvovati i napustili su skupštinu . Da li je to jedinstvo ličkog HDZ-a. Lonac ključa odavno i samo je pitanje kada će eksplodirati, a onda Bože pomozi”, kaže Barković.

Neke se stvari moraju pod hitno mijenjati. Dok neki unutar ličko-senjskog HDZ-a idu starim, uhodanim putevima, Barković provodi politiku novoga HDZ-a i koji odbacuje sve ono što je bilo i što bi tu stranku u budućnosti moglo opterećivati.

Dražen Prša