Zadnjih je dana intenzivirana dinamika cijepljenja protiv COVID-19 na području Ličko-senjske županije. Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije te svih pet Domova zdravlja Ličko-senjske županije organiziraju cijepne punktove po principu javnog poziva za sve zainteresirane osobe koje još nisu cijepljene prvom dozom.
Građani koji imaju već zakazani termin za prvu dozu cjepiva (bilo kod svog liječnika obiteljske medicine, Zavodu za javno zdravstvo, Bolnici ili ZZHM), kao i oni koji trebaju dobiti svoju 2.dozu, molimo da ne dolaze na punkt već se cijepe na gore navedenim mjestima.

Raspored cijepljenja je sljedeći:

-ZZJZ Gospić, četvrtkom od 15 do 18 sati.
-Dom zdravlja Gospić, četvrtkom od 14 do 18 sati.
-Dom zdravlja Otočac, svake subote od 9 do 12 sati.
-Dom zdravlja Senj, četvrtkom od 14 do 18 sati.
-Dom zdravlja Novalja, četvrtak od 14 do 18 sati
Utorak od 14 do 18 sati
Srijeda, od 8 do 11,30 h
Četvrtak, 14. srpnja od 16 do 19,30 h.
-Dom zdravlja Korenica, svake subote od 9,30 do 13 sati.

Izuzetak su HZZO osiguranici koji su prvu dozu primili u drugoj županiji, a u vrijeme predviđeno za 2. dozu se nalaze na području Ličko-senjske županije.
Na cijepnim punktovima će se osigurati dostupnost svih odobrenih cjepiva u dostatnim količinama:Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson.
O točnom datumu i vremenu za revakcinaciju 2. dozom građani će biti obaviješteni odmah po cijepljenju.
Podsjećamo zainteresirane osobe da na cijepljenje dođu sa zaštitnom maskom, te da se na mjestu cijepljenja, dok čekaju upisivanje podataka i kasnije nakon cijepljenja dok su iz predostrožnosti pod zdravstvenim nadzorom zbog eventualnih alergijskih reakcija, pridržavaju mjera prevencije – nošenje zaštitne maske i održavanje tjelesnog razmaka između drugih ljudi. Građani sa sobom trebaju imati zdravstvenu iskaznicu HZZO- i osobnu iskaznicu.

L. O.