Raspored misa i predvodnika slavlja za Veliku Gospu

Foto:Nick Mraović

OŠTARIJE: Gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić predvoditi će misu bdijenja uoči blagdana Velike Gospe u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama. Misno slavlje počinje procesijom u 20 sati u utorak 14. kolovoza od stare škole preko starog Marmontovog mosta do ostataka nekadašnje velebne katedrale i današnjeg svetišta i crkve. Suslaviti će brojni svećenici Ogulinskog dekanata na čelu sa čuvarem svetišta popom Antunom Luketićem.

Središnju misu u 11 sati na blagdan Uznesenja BDM predvodi fra Svetozar Kraljević, gvardijan franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi u suslavlju čuvara svetišta popa Ante Luketića kao i svećenika Ogulinskog dekanata. Fra Svetozar predvodi i jutarnju misu u 7 sati, dok onu u 9 predvodi župnik Josipdola Petar Šporčić, a na toj misi će pjevati i župni zbor iz Josipdola. Misu u 18 sati predvodi župnik Zagorja i Modruša i dekan Ogulinski dr. Željko Blagus.

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju 19. kolovoza u svetištu Gospe od Čudesa tradicionalno se slavi misa za bolesne, slabe i nemoćne uz sakrament bolesničkog pomazanja. Misu u 18 sati predvodi vlč. Branko Jurejevčič, mladomisnik iz Župe Podzemelj kraj Metlike. Na misi pjeva župni zbor iz Župe Sv. Martin Podzemelj biskupije Novo Mesto.

SENJ: Uznesenje BDM patron je istoimene župe i starog biskupskog središta Senja. Misu u 19 sati po tradiciji predvodi gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić u suslavlju senjskog župnika dr. Richarda Pavlića i svećenika Senjskog dekanata.

KRASNO:  Večer uoči svetkovine, križni put u 19 sati predvodi vlč. Ivan Miškulin, a misu u 20 sati fra Ilija Mikulić. Slijedi zatim euharistijsko klanjanje koje predvodi generalni vikar biskupije mr. Marinko Miličević.

Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Gospe od Krasna, zaštitnice Gospićko-senjske biskupije predslavi Gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović u suslavlju s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, upraviteljem svetišta vlč. Stipom Zebom i brojnim svećenicima. Misa je u 11 sati, a liturgijskom glazbom će ju pratiti združeni zbor pod vodstvom Ivana Prpića.

Popodnevnu misu u 16 sati predvodi Kristijan Zeba.

ZAVALJE: porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan predslavi u župi Zavalje kod Bihaća (jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije u susjednoj BiH) misu na blagdan Velike Gospe. Mise su u 11 i 17 sati, a suslaviti će mjesni župnik Dino Rupčić.

CETINGRAD: Središnju misu na blagdan Uznesenja BDM koji je i nebeski patron župe Cetingrad predslavi u 12 sati župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić u suslavlju mjesnog župnika Stanka Smiljanića i umirovljenog svećenika mons. Marijana Ožure.