Večerašnjom svetom misom na Veliki četvrtak u gospićkoj katedrali Navještenja blažene djevice Marije od 18 sati vjernici nastavljaju slaviti Veliki tjedan. U zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem svetu misu će predvoditi gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Tom prilikom biskup Križić obredno će oprati noge dvanaestorici Apostola.

Na Veliki petak, 19. travnja, liturgijske obrede u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 18 sati predvodit će gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Također na Veliki petak, 19. travnja, liturgijske obrede u senjskoj katedrali Uznesenja BDM u 17 sati predvodit će gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. Obredima će prethoditi procesija sa Kalvarije podno Nehaja.

Velika subota, 20. travnja bit će u znaku svečanog vazmenog bdjenja, s blagoslovom novog ognja u gospićkoj katedrali Navještenja blažene djevice Marije u 21 sat. U zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem predvodit će ga gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.

Na sami blagdan Uskrsa gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić tradicionalno će uskršnje misno slavlje predvoditi u Gospiću u katedrali Navještenja blažene djevice Marije s početkom u 10 sati.Gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović uskršnje misno slavlje predvodit će u Senju, u katedrali Uznesenja blažene djevice Marije s početkom od 10 sati.

L. O.