Odlukom Ministarstva kulture  RH za dodjelom sredstava na području Ličko-senjske županije  o ovogodišnjim potporama za gradnju, rekonstrukcije i opremanje kulturne infrastrukture neki će biti manje ili više zadovoljni. Najviše sredstava  dobila je Gradska knjižnica Gospić za nabavku bibliobusa, za što je namijenjeno  500 tisuća kuna kroz program „Radost čitanja“. Sljede Grad Novalja koja će sa 300 tisuća kuna opremiti novo sagrađenu dvornu Gozdenica, pri čemu  se prednost daje digitalizaciji kino-opreme.

S istim iznosom mogu se pohvaliti i u Općini Lovinac jer je toliko izdvojeno za II. fazu rekonstrukcije Doma kulture.  Novčanu potporu je dobila i Gradska knjižnica Senj za zamjenu stolarije u iznosu od 40 tisuća kuna. 

Odbijenice su svakako razočarale Gacko pučko otvoreno učilište Otočac jer im je odbijen projekt Rekonstrukcija prizemlja zgrade za potrebe stalnog postava Muzeja Gacke. Odbijena je i Općina Brinje s projektom Rekonstrukcija društveno – interpretacijskog doma u Lipicama – faza III. Istu sudbinu dijeli i Gradski muzej Senj kojemu su odbijena  dva projekta: Uređenje interijera i okoliša tvrđave Nehaj u Senju, kao i  uređenje Gradskog muzeja Senj.

L.O.