HDZ zastava
Ilustracija

U HDZ –u se vodi rat do “istrebljenja”. Kako se bliže izbori za Županijsku skupštinu sve je veća napetost u Ličko-senjskom HDZ –u. Marijan Kustić ima velikih problema, mora zadovoljiti sve apetite, a to je teško. Obećao je, što je čelnik županijskog HSS-a Fumić javno i rekao da će među prvih deset biti trojica iz HSS- a. Isto tako dogovoreno je da će na vrhu liste biti HSP AS i HSU, dvije stranke koje u naravi i ne postoje, što javno govori Šutić, ali što je i istina, a to znači da će među prvih deset pored Kustića biti samo četiri HDZ-ovca. E sad dolazimo do problema. Uz pretpostavku da će HDZ osvojiti maksimalno od 10-12 mandata što može dovesti do toga da u Skupštini bude samo 4-5 HDZ-ovaca, a do sada ih je bilo 14.

Fumićev ultimatum: Šutić ili ja
Općinski načelnici: Tražimo pozicije među prvih deset  

U međuvremenu je nastao problem s općinskim načelnicima koji imaju odlične rezultate i zahtijevaju veću zastupljenost na listama.

Kustić se suočava  sa velikim nezadovoljstvom koje je potvrdio i predsjednik HSS-a Fumić da ukoliko Šutić bude na listi, izaći će sam na izbore. Isto tako javno diljem županije Kustić govori da mu je Šutić opterećenje i da neće biti na listi. Navodno se Šutić zainatio te želi biti na listi što je i normalno jer je predsjednik GO HDZ – a Otočca. Hoće li Kustić posegnuti za tim da središnjica “eutanazira” Šutića, vrijeme će pokazati. Ostaje za vidjeti ukoliko Šutić ne bude na listi jel bi to bio njegov politički kraj.  Fumićevoj ideji priklonio se i predsjednik HSU –a Ivan Bižanović koji jednako kao i Fumić javno govori da ga je Šutić prevario na zadnjim lokalnim izborima, a mišljenje javnosti je da ova dvojica nisu jedini prevareni.

L.O.