Ravnatelj DUZS-a uručio na korištenje automatski vanjski defibrilator

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Jadran Perinić, 10. siječnja 2014. u Uredu gradonačelnika Novalje, svečano je uručio zapovjedniku DVD-a Novalja Mateu Tamarutu automatski vanjski defibrilator. 

Primopredaja se održala u sklopu Programa javno dostupne rane defibrilacije “Pokreni srce-spasi život”, koji u suradnji s partnerima provode Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatski zavod za hitnu medicinu, a koji predviđa postavljanje AVD uređaja na javne površine na kojima se okuplja veći broj ljudi s ciljem smanjenja smrtnosti uslijed iznenadnog zastoja srca.

Nastavak ispod oglasa

Ravnatelj Perinić je u svome obraćanju rekao, između ostalog, da DUZS nastavlja s uručivanjem AVD-a otočnim vatrogasnim postrojbama te ih ukratko upoznao s ciljevima programa. Istaknuo je da vatrogasci ujedno preuzimaju odgovornost i obvezu pravilno ga i promptno koristiti.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović zahvalio se u ime svih vatrogasaca županije za dodijeljeni uređaj, istaknuvši da će AVD značiti veliku korist zajednici i u danom trenutku omogućiti da se spasi nečiji život te zaželio da se isti što manje koristi.

Primopredaji su bili nazočni dogradonačelnik Grada Novalje, koji je ujedno načelnik Stožera zaštite i spašavanja dr. Neven Škunca, izaslanik župana Ličko-senjske županije Joso Rukavina i načelnik Policijske postaje Novalja Željko Prenđa.

Ispred DUZS-a primopredaji su prisustvovali i tajnica Kabineta ravnatelja Marijana Klanac i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Joso Živković.

Nakon svečane primopredaje ravnatelj Perinić obišao je prostore DVD-a Novalja, u kojima je zapovjednik DVD-a Mateo Tamarut izložio kronološki prikaz razvoja vatrogasnog društva Grada Novalje. Tom prigodom ravnatelj Perinić uručio im je na korištenje 10 kaciga za šumske požare, 10 pari čizama i 25 vatrogasnih cijevi raznih dimenzija (10 C, 10 D i 5 B).

L.O./DUZS