Ravnatelj DUZS u Gospiću

   GOSPIĆ – Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić  posjetio je jučer Liku. Najprije se sastao sa Stožerom za zaštitu i spašavanje Grada Gospića i s članovima toga tijela razgovarao o stanju, opremljenosti, organizacijom i ostalim detaljima žurnih službi na obim prostorima. Osim predsjednika stožera Ivana Biljana o detaljima rada stožera govorili su predstavnici Crvenog križa, vatrogasaca, policije, GSS-a i Centra 112. Ravnatelj Perić je istaknuo neke činjenice o kojima ovisi kompaktnost i učinkovitost svih žurnih službi.

-Svjedoci smo da sve službe koje  na ovim prostorima  pomažu građanima u žurnim i pogibeljnim situacijama znaju svoj posao. U tome, nažalost, imate veliku praksu i svaka služba, svaki segment ove priče, dokazao se svojim angažmanom. Ali osim stalne edukacije, velikog  znanja i iskustva  našim službama uvijek su problem sredstva. Oprema zastarijeva, kvari se i troši pa je  uvijek nanovo treba nabavljati. Zahvaljujem Gradu Gospiću koji vam je i u ovom smislu uvijek davao potporu, kazao je ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić prilikom sastanka u Gradskoj upravi Grada Gospića.

Nastavak ispod oglasa

        Potom je u Klancu održana redovna Izborna skupština DVD-a Pazarište. Mjesto predsjednika DVD-a do sada je obnašao  Karlo Starčević, ali se ovoga puta nije kandidirao pa će tu dužnost ubuduće obnašati Stjepan Rukavina, inače profesionalni vatrogasac angažiran na Hrvatskim auto-cestama.

M. S.