Iza nas je jedan poprilično aktivan vikend iz kuta gledanja policije. Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, osam prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje oružja.

Policijski službenici  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom iz Plaškog i maloljetnicom iz Gline zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva, i nad 22-godišnjakom iz Vrhovina zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganja u razbojništvu i pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Maloljetnica i 25-godišnjak se sumnjiče da su u petak, 5. svibnja oko 16 sati u Vrhovinama došli u obiteljsku kuću 85-godišnjaka, gdje su ga hladnim oružjem fizički napali, a potom od njega otuđili oko 19 tisuća kuna. U napadu je 85-godišnjak teško ozlijeđen. O ovom slučaju prvi je javnost jučer  izvijestio portal Lika online.

U počinjenju i nakon zlodjela im je pomagao  22-godišnjak, te su svi troje uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

NP Plitvička Jezera, nepoznati lopov je iz ruksaka 64-godišnje državljanke Kine i 47-godišnjeg grčkog državljanina,  ukrao novac i osobne dokumente.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (2) i Korenice (2). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 78 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića tučnjavom, te svađom i vikom. Protiv počinitelja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

U petak su dvoje građana iz Gospića dragovoljno predali ručnu bombu i 2 824 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P.U./L.O.