Nakon nekoliko pritužbi sportskih klubova i njihovih predstavnika Odlukom Županijskog odjela za opću upravu dana 24. studenoga 2020. poništava se Rješenje od 17. siječnja ove godine kojim je predsjednik Zajednice sportova grada Gospića imenovan Nikola Starčević.
Nitko nije mogao naslutiti da će se nakon jedne bezazlene sjednice Skupštine Zajednice sportova Grada Gospića dogoditi ovakav skandal. Ovoj sjednici prethodila je ostavka Ivana Radoševića iz osobnih razloga, ali do sada nije bilo odgovarajućeg objašnjenja za ovakav postupak dugogodišnjeg direktora Županijske turističke zajednice. Daleko od očiju javnosti razriješen je tajnik gradske sportske zajednice, a do današnjeg dana nije imenovan njegov nasljednik, iako je za imenovanje bilo na raspolaganju više od 365 dana. Između dva kandidata, Marka Šimića i Nikole Starčevića, skupštinari su se odlučili za izbornika hrvatske hrvačke reprezentacije. Način rada i ponašanje novoizabranog predsjednika Starčevića nije najbolje “sjelo” pojedinim članovima Skupštine Zajednice sportova Grada Gospića, a njegovo ignoriranje i vrijeđanje pojedinih istaknutih gospićkih sportskih djelatnika poput Marija Rukavine- Ruxa, Slavka Kalanja i Stipe Ćaćića ga je izgleda stajalo funkcije predsjednika, a bit će dobro ako se sve ovo završi samo na razrješenju s funkcije predsjednika.

Beskompromisan i nepokolebljiv na sportskom terenu Marijo Rukavina Rux je s istim žarom krenuo u borbu za ispravljanjem nepravde i nepravilnosti u gradskoj sportskoj zajednici. Najprije je u ime udruge prijavio Nikolu Starčevića nadležnoj policijskoj postaji, gdje su još uvijek u tijeku izvidi i čekaju se rezultati istrage. Proslavljeni gospićki sportaš Rux nije stao na ovome, pa je od nadležnog tijela Ličko-senjske županije zatražio provođenje nadzora zbog nepravilnosti oko izbora Nikole Starčevića za predsjednika Zajednice sportova Grada Gospića. Rezultati nadzora su šokirali gospićku sportsku javnost jer Nikola Starčević kao zamjenski član u Skupštini Zajednice sportova Grada Gospića nije mogao biti kandidat za predsjednika, jer je člankom 47. važećeg Statuta Zajednice sportova Grada Gospića propisano da se predsjednik bira iz sastava Skupštine tajnim ili javnim glasovanjem na vrijeme od 4 godine. S obzirom na to da Zakon o udrugama propisuje da žalba ne odgađa izvršenje stvara se vrlo neugodna situacija za gospićki sport jer će se sada morati pozorno čitati zakonske odredbe da bi se pronašlo izlaz iz sadašnje situacije, kojoj je kumovao rad zajednice bez tajnika koji je trebao voditi računa o propisima. Odgovornost ne mogu izbjeći članovi Skupštine koji su slijepo podržavali ovakav rad predsjednika te će sada odgovornost za nepravilnosti pokušati prebaciti na njegova leđa. Uz časne izuzetke jedini smo od medija mi s portala Lika online pratili događaje u gospićkoj sportskoj zajednici, a sve to iz razloga kako bi se osigurao napredak sporta u Gospiću i ispravile nepravilnosti u režiji raznih „stručnjaka“ koji smatraju da svijet počinje i završava s njima. Kako nam je nedavno izjavio Marijo Rukavina Rux „mi koji ovdje živimo i plaćamo porez nismo dostojni da upravljamo pojedinim djelatnostima, što je bio slučaj i s gospićkim sportom, ali izgleda da stvari sada idu u drugom smjeru.“

L. O.