Ministar zaštite okoliša razriješio je Anđelka Novosela s funkcije ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera.

Kako doznajemo razlog smjene su brojne nepravilnosti koje su zatečene u radu ove ustanove za mandata Anđelka Novosela.

U pisanom odgovoru iz ministrova kabineta razlozi se ne pojašnjavaju, već se samo kaže da je odluka ‘sukladna članku 44. stavku 2. točkama 3. i 4. Zakona o ustanovama’.

Večernji list doznaje da su ministru Tomislavu Ćoriću sporni ugovori Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera s marketinškim agencijama i američkim stručnjacima koji izrađuju akcijski plan upravljanja posjetiteljima, te ugovor za projekt hidrološkog modeliranja.

Anđelko Novosel u bliskoj je prošlosti promijenio nekoliko stranaka, a na funkciju ravnatelja je zasjeo za vladavine MOST-ova ministra Dobrovića.

Temeljem upita, od savjetnika za odnose sa javnošću JUNP Plitvička jezera Ognjena Borčića službeno nam je potvrđeno da je odlukom ministra dr.sc. Tomislava Ćorića imenovana vršiteljicom dužnosti ravnateljice JUNP Plitvička jezera dr. sc. Antonija Dujmović. Ova odluka je važeća do provedbe natječaja za imenovanje ravnatelja ove ustanove.

L.O.