Razvojni centar-budući zamašnjak razvoja Ličko-senjske županije

Konferencijom održanoj u velikoj Sali Ličko-senjske županije započeo je s realizacijom još jedan projekt. Župan dr. Darko Milinović prezentirao je glavne značajke Razvojnog centra Ličko-senjske županije. Projekt je vrijedan gotovo 19 milijuna kuna, a najveći dio sredstava dolazi iz Europskog regionalnog fonda.
-Glavni cilj ovoga projekat usmjeren je na stvaranje središnjeg mjesta za pružanje profesionalnih usluga poduzetnicima i budućim ulagačima na području naše županije, kao i razvoj poduzetništva kroz usluge inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda. Posebno je važno istaknuti kako će Razvojni centar olakšati i stimulirati rad poduzetnika početnika i sadašnjih poduzetnika. Ukupna je vrijednost projekta je 18.998.571 kuna, od čega će ga sa 18.608.890 kuna financirati EU, istaknuo je župan dr. Milinović.
Novi projekt realizirat će se u Pazariškoj ulici u Gospiću, na prostoru bivšeg skladišta JNA kojega je Grad Gospić dobio na korištenje prije desetak godina. Kako je naglašeno tijekom prezentacije sve usluge ovog centra bit će besplatne pa je župan pozvao sve općine i gradove da se uključe u ovaj projekt. Uz nositelja ovoga projekta, Ličko-senjsku županiju, partneri su Grad Gospić i Lička razvojna agencija (LIRA) čiji su predstavnici danas također nazočili ovoj prezentaciji. Prema zacrtanoj dinamici Razvojni centar Ličko-senjske županije realizirat će se do 2020. godine, a uz sve beneficije, pomoć i usluge poduzetnicima značit će i otvaranje novih radnih mjesta.

M. S./Foto:N.M.