Razvojni centar kao rasadnik dobrih ideja i projekata

Detalj sa otvorenja Razvojnog centra

U sklopu boravka u Gospiću i priredbe „Jesen u Lici“ premijer Andrej Plenković nazočio je otvaranju Razvojnog centra Ličko-senjske županije. Projekt je još 2017. godine pokrenula Ličko-senjska županija zajedno s Ministarstvom gospodarstva i obrta, ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, a uz partnerstvo Ličke razvojne agencije LIRA i Gradom Gospićem. Gotovo 19 milijuna kuna vrijedan projekt pretvorio je nekadašnju derutnu vojarnu bivše JNA u moderni i funkcionalni objekt namijenjen razvoju poduzetništva.
Osnovni cilj pokretanja ovoga projekta je pomoć u razvoju poduzetništva kroz inkubator i akcelerator koji je pomagati budućim poduzetnicima u pokretanju proizvodnje.

U uvodnoj riječi ravnatelj ove ustanove Mile Milković potvrdio je osnovnu koncepciju rada ove ustanove.

-Razvojni centar Ličko-senjske županije bit će jamac razvoja budućih projekata. Svaka dobra ideja u nama će imati podršku u ostvarenju cilja, od samih početaka pa do realizacije. Prerađivački sektor će biti jedan od važnijih elemenata ovoga centra. Svaki investitor ima će u nama pouzdanog partnera u ostvarivanju poduzetničkih ideja, zaključio je direktor Milković.

Župan Ernest Petry ponovio je važnost ovoga objekta.

-Ponosni smo što se ovakav objekt nalazi na području Grada Gospića, a bit će radom vezan uz područje cijele županije i razvoj poduzetništva na ovim prostorima. Mi smo imenovali vršitelja dužnosti ovoga centra, Upravno vijeće, zadovoljili smo svu zakonsku regulativu i drago mi je što će ova ustanova započeti s radom, rekao je župan Ernest Petry

Razvojni centar Ličko-senjske županije otvorenim je proglasio premijer Plenković.

-Veliko mi je zadovoljstvo otvoriti ovaj Razvojni centar. On će biti otvoren svima koji se odluče otvoriti dio aktivnih mjera u smislu samozapošljavanje, aktivirati svoj kreativni i poduzetnički duh. Ovaj centar će omogućiti mnogima da realiziraju svoje ideje, da izađu na tržište. Za to će im pomoći EU-mehanizmi i sredstva iz mnogih fondova. Ova će ustanova stimulirati razvoj gospodarstva i omogućiti mladima globalne trendove. A to je sve ono što je digitalno, zeleno, sve što je moderno i traži se. Upravo ćemo na taj način vidjeti kako ovaj Razvojni centar stvara dodanu vrijednost ličko-senjskoj ekonomiji. Zahvaljujem svima koji su na neki način pomogli da se pokrene ovakav velebni centar, napomenuo je premijer Andrej Plenković i s domaćinima i suradnicima razgledao sadržaje novo uređene zgrade.

L.O.