Unatoč povremenim povicima vozača vezanih uz prohodnost cesta u Lici, prvi ovogodišnji snijeg razveselio je ljubitelje sportova na snijegu i svakako-djecu! Idilične scene Like odjevene u bijelo posvuda su zamijenile turobni okoliš ogoljelih stabala i beživotne vegetacije. U Lici postoje svega dva  centra za zimske sportove. Mukinje na Plitvičkim jezerima i Rekreacijski centar Baške Oštarije.

Ovaj potonji nalazi se na nešto većoj nadmorskoj visini i danas će vjerojatno primiti i prve sanjkaše. Za uređenje skijaške staze nužan je snijeg visine barem 25 cm. Na Baškim Oštarijama spremne su vučnice, sportsku opremu možete i iznajmiti, a hostel kapaciteta 32 ležaja i obližnja Planinska kuća uvijek su spremni  za dolazak gostiju. U hostelu doznajemo da od jutros ne prestaju upiti vezani uz visinu snijega i ostale uvjete. Pozivi stižu od svakuda: iz Gospića, Zadra, Senja, Karlobaga, Šibenika… Kao svojevrsni kuriozitet već pomalo zaboravljen u kontinentalnoj Hrvatskoj su velike saonice  sa konjskom zapregom!

O popularnosti RC Baške Oštarije govori i podatak da je ondje po prvi puta organiziran doček Nove godine u podne. Više od 300 gostiju svjedočili su odličnoj zabavi kod Planinske kuće jer je postala pretijesna da bi primila sve one koji su došli na ovo idilično mjesto  odati se spontanoj radosti. Valjda u svemu tome valja potražiti razloge u čistom zraku, gotovo tisuću metara nad morem i odličnoj organizaciji poduzeća „Vegium“ čiji se vrijedni ljudi  trude ugoditi svakome gostu.

L. O.