Kao Predsjednik Temeljne organizacije HDZ-a Gospić dužnost mi je reagirati na članak pod naslovom „Iz HDZ-a telefonski maltretiraju ljude koji su napustili tu stranku“ koji ste objavili na vašem portalu.

HDZ-a grada Gospića, kao ozbiljna stranka i organizacija, dužna je postupiti po zaprimljenim zahtjevima za brisanje iz članstva, koje je službeni vozač Župana Ličko-senjske županije g. Darka Milinovića predao u središnjicu stranke u Zagrebu. Kako smo već i naveli, takav način predaje zahtjeva nije propisan Statutom HDZ-a. Bitno je istaknuti da korišteni obrasci ne sadrže sve potrebite informacije o članu koji zahtjev podnosi, a kojima bi se nedvojbeno utvrdio njegov identitet. Dostavljeni obrasci sadržavaju samo ime i prezime osobe te broj članske iskaznice, a koji je u dijelu slučajeva bio krivo upisan. Stoga smo bili primorani telefonski kontaktirati dio podnositelja zahtjeva kako bi sa sigurnošću utvrdili radi li se o navedenim članovima jer se nismo htjeli dovesti u situaciju da pogreškom obrišemo iz članstva nekoga od istinskih i vjernih članova HDZ-a. 

Ovim putem možemo reći da TO HDZ-a  Gospić  broji više od 1500 članova te da je zaprimila svega 159 zahtjeva za brisanje iz članstva. Osim toga dio podnositelja zahtjeva više niti nisu bili članovi HDZ-a. O snazi HDZ-a govori činjenica da gradska organizacija HDZ-a grada Gospića broji više od 2800 članova, a županijska preko 8.500 članova.

Što se tiče mog osobnog angažmana oko navedene problematike mogu samo reći da sam obavljao svoje dužnosti kao Predsjednik najveće teritorijalne organizacije jedne stranke na području Ličko-senjske županije i šire te da moj posao sa ovim nema apsolutno nikakve veze. Svoje dužnosti sam obavljao u svoje slobodno vrijeme, izvan radnog vremena i pri tome sam koristio prostorije, telefon, računalo, pisač i ostalu infrastrukturu svoje stranke, za razliku od onih koji to sve rade za vrijeme radnog vremena koristeći sve navedeno od županijskih institucija koje vode ili u njima rade.

Koristim ovu priliku da pozovem sve članove HDZ-a grada Gospića, da u uredovno radno vrijeme, slobodno dođu u stranačke prostorije i provjere svoj status članstva.

 

   Predsjednik TO HDZ-a Gospić

        Joso Živković