Reagiranje Ante Franića

Kako je tim Petra Krmpotića kandidata za gradonačelnika Gospića održao konferenciju za medije u Nedjelju 26.05.2013 sa temom „vjerodostojnost“ u kojoj je neistinito spomenuto i moje ime slobodan sam reagirati.

Ne znam od kud Krmpotiću informacija da je “službeni stav i HSLS-a i gospodina Darinka Kosora, a također gospodina Franića, predsjednika HSLS-a na županijskoj razini „da“ gay brakovima“ .Naime takvu izjavu nikad nisam dao ni ja ni Darinko Kosor niti je to službeni stav HSLS-a. Sjećam se sa TV-a Pride parade u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ive Sanadera i Tomislava Karamarka, a ne sjećam se „vjerodostojnih“ izjava ni Darka Milinovića ni Petra Krmpotića. Na kraju zbog vjerodostojnosti vaših izjava moram reći da sam potpisnik zahtjeva za referendumom Građanske inicijative „u ime obitelji“, a istu je potpisao i Darinko Kosor.

Nastavak ispod oglasa

Očekivao sam „vjerodostojnost“ tih ljudi o ozbiljnijim temama kao na primjer: uhićenje liječnika koji je prodavao drogu našoj djeci. Nisam primjetio da je g. Krmpotić , unatoč činjenici da obnaša funkciju predsjednika Upravnog vijeća OB Gospić reagirao, a kamoli osudio taj čin. Smatram da je to ozbiljnija tema i netko tko se poziva na vjerodostojnost mora reagirati na takvo ponašanje svojih kolega, ili je i to dozvoljeno u Gospiću ako si dobar sa vlasti.

Nisam primjetio ni „vjerodostojnu“ izjavu g. Krmpotića o medijskim napisima kako je g. Šutić u isto vrijeme primao dvije plaće i tako oštetio proračun Veleučilišta Nikola Tesla za više stotina tisuća kuna. Krmpotiću niste li Vi obnašali funkciju predsjednika Upravnog vijeća na Veleučilištu baš u to vrijeme. Ne vjerujem da je g. Šutić sam sebi potpisivao takve odluke, pa zbog „vjerodostojnosti“ i kolegijalnosti objasnite kako se to dogodilo.

Nisam primjetio „vjerodostojnost“ ni u naručenoj anketi kojom se maltretira građane grada Gospića posljednjih dana sa pitanjima „Tko je primitivniji političar…“.ili aktivist kaže mojoj susjedi kako na anketu nemogu odgovarati žene, već samo muškarci. Smatram da je takvo ponašanje krajnje necivilizirano i neprimjereno u 21 stoljeću, da netko građanima postavlja pitanja o primitivizmu kandidata za gradonačelnika grada Gospića.U javnosti nemamo podataka o naručitelju ankete , pa stoga pozivam g. Krmpotića na iskaz „vjerodostojnog“ mišljenja o toj sramoti svih građana grada Gospića.

Predsjednik ŽV HSLS-a
Ante Franić