Molim vas da sukladno Zakonu o medijima objavite ispravak netočnog navoda na tekst koji ste objavili 28.04.2022 pod naslovom “Istina o radu Ličko-senjske županije” na istom mjestu i vremenu koje je bilo zauzeto prije spomenutim člankom.

Petry neke ljude možete lagati neko vrijeme ali ne možete sve ljude lagati cijelo vrijeme.

Kao prvo bilo bi korektno a i profesionalno da ste objavili i moj fb status kao što ste objavili status Ernesta Petryja koji se odnosi na iste događaje sa zadnje skupštine Ličko-senjske županije kako bi čitatelji imali informaciju iz dva kuta gledišta pa neka sami odluče što je istina na osnovu informacija.

Potpuna je laž da neće biti financijskog opterećenja proračuna koji će uslijediti izmišljanjem četiri nova pročelnika. Biti će za to ćete platiti vi porezni obveznici dodatnih najmanje 1.000.000 kn.Točno je i sljedeće da i ne bude novih zaposlenja da će opterećenje proračuna biti za najmanje 200.000 kn.godišnje.Novi odjeli sukladno zakonu moraju imati nekoliko zaposlenih budući pročelnik ne može biti pročelnik sam sebi i svom zamjeniku. To je još desetak novozaposlenih. Ako ih ne bude odjel je svrha sam sebi.Župan je već primio desetak novozaposlenih koji već opterećuju proračun.

Nadalje poslovi se sada dijele u nekoliko odjela pa građani meće moći obavljati sve na jednom mjestu. Samo primjer LIRA ustanova koja je zadužena za EU projekte i bila uspješna u tome sada postaje gotovo beskorisna jer se u županiji otvara novi odjel EU projekata. Suludo, a u LIRI je primljeno već desetak novozaposlenih moguće i protuzakonito o čemu će se čuti.

Bilo bi dobro pitati ravnatelja zašto nisu primljeni oni koji su najbolje riješili testove? Tko je to naredio, a navodno se i dokumentacija “popravlja”. Ej, krim policija!

Petry može lagati one koji ga se boje ali ima nas koji moramo demantirati njegove laži. Mi postajemo jedna od županija s najvećim brojem pročelnika. Npr. Istarska ima 11 pročelnika ili PGŽ, ali sa proračunima preko 2 milijarde kn. Naš je izvorni prihod oko 27 milijuna. Novim zapošljavanjima župan krši zakon i za to treba odgovarati kao i za trgovanje utjecajem naređujući smjene i postavljanje(o tom u narednom vremenu)
Župan troši novce poreznih obveznika na svoje hirove npr mijenjanje tablica na automobilu. Hirovi se plaćaju iz vlastitog džepa..

I na kraju znam ja bolje od župana da u županiji ima krasnih i vrijednih djelatnika ali i njegovih uhljeba koje ću spomenuti imenom i prezimenom (koji biraju radna mjesta malo amo malo tamo)…kad dođe vrijeme za to. Upravo župan obećavajući im zaposlenja vrijeđa vrijedne ljude i usput ih ponižavajući konstatirajući da su bili neučinkoviti pa se moraju otvarati novi odjeli. Možda je potrebno otvoriti i kuhinju u županiji pa da dobijemo još jednu pročelnicu… Na tome ću stati. Gdje god je došao Ernest Petry iza sebe je ostavio rasulo. HEP-HNS bio predsjednik ostavio rasulo, SDP bio na listi ostalo rasulo, Bura promjena, izdao ih, MOST iskoristio ih za zaštitu stolice u HEP-u kad su izbačeni iz vlade Petry ih ne samo napustio već i kritizirao. Uspio je jedino sa Mesićem rušiti HDZ-e itd. Pozvani smo da mu ne dozvolimo rasulo u županiji.

Darko Milinović

Predsjednik stranke LiPO