Reagiranje glavnog tajnika stranke LiPO: Sve političke opcije koristile su istu dvoranu, a Ernest Petry ju je koristio s više političkih opcija

Nakon što se HDZ jučer oglasio priopćenjem, danas je svoj odgovor poslala stranka LiPO. Dopis glavnog tajnika Alena Zorića prenosimo u cijelosti.

Prije svega od jedne ovakve „veličine“ i  „političkog vjerodostojnika“  nismo mogli  očekivati par korektnih  riječi i stisak ruke kao znak poštovanja novoj stranci LiPO. Slijede nam lokalni izbori  i na žalost poslije ovakvog priopćenja, a očito i  nervoze  dvojimo  da korektnih sučeljavanja  ideja  neće biti.

Nastavak ispod oglasa

                Stranka LiPO koristila je  dvoranu za sastanke Ličko-senjske županije,  isključivo temeljem zakona, odnosno županijskih akata koji to omogućuju svima.

Ernest Petry koristio istu dvoranu s HDZ-om, HSP-om, Burom promjena…. 

 Isti prostor za iste aktivnosti koristio je i HDZ i  Ernest Petry. Taj isti Ernest Petry,  istu  dvoranu za tiskovnu konferenciju koristio je i s drugim političkom opcijama, HSP –om i Burom promjena.   Gosp. Ernest Petry  imao je i tiskovne konferencije  kada je bio na listi SDP –a i zato uz dužno poštovanje ne pristajemo da nam on dijeli lekcije.

                Također se moramo složiti i s dijelom izjave „Ne može nam nitko ništa “ koju je upotrijebio Ernest Petry što smo  i mi sami osjetili kada su predstavljeni naši povjerenici i njihovi zamjenici.

HDZ zajedno sa svoja četiri koalicijska partnera nema većinu u Županijskoj skupštini

                Moramo se osvrnuti i na tvrdnju Ernesta Petryja da su najjača politička opcija i da imaju većinu u Županijskoj skupštini. Istina je da imaju većinu zajedno s Nezavisnom listom Darka Milinovića i Ante Dabe što je vidljivo kod svih  glasovanja pa i kod zadnjeg glasovanja o proračunu. Znači HDZ sa svoja četiri koalicijska partnera nema većinu.

                Kada  je riječ  kako kaže Petry  da su najjača politička opcija da podsjetimo. Prije četiri godine u Gradu Gospiću  lista  HDZ-a    je  dobila  54 %, a kada ju je kreirao  Ernest Petry HDZ je dobio 25 % te postao u Gospiću treća politička opcija. Ovaj podatak govori više od svih priopćenja.

                Uvjereni sam da ovo neće biti obrazac ponašanja u izbornoj kampanji. Sučelimo se sa ljudima i idejama, a ne podmetanjima.

                                                                                                                                             Glavni tajnik                                                                                                                   Alen Zorić