Reagiranje gradonačelnika Gospića Karla Starčevića

Zaprimili smo reagiranje gradonačelnika Gospića Karla Starčevića koje objavljujemo u cijelosti.

Poštovani gospodine Jurković, 

Nastavak ispod oglasa

u skladu s člankom 40. Zakona o medijima, a koji izričito propisuje da svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su  povrijeđena njegova prava ili interesi, zahtijevam objavu reagiranja na članak objavljen na Vašem portalu Lika-online 18. travnja 2021. godine pod naslovom „Stranka LiPO ne posustaje s aktivnostima. Milinović, Šimunić i Zorić u Ribniku“, kao i na drugim publikacijama na kojima ste objavili navedeni tekst.

Ovim putem reagiram na netočnu izjavu, odnosno bezočnu laž predsjednika mjesnog odbora Ribnik g. Željka Dukovca koji dobro zna tko je obnovio mlinicu, a navodi kako su on i dr. Milinović osigurali obnovu mlinice. Pitam se koji su razlozi za lažne konstatacije, možda dodvoravanje stanovnicima Ribnika uoči izbora? Ako je tako, nema potrebe jer mještani znaju da je Grad Gospić obnovio mlinicu. Upravo jučer sam dobio riječi podrške od mještana Ribnika i zahvale za odrađeni projekt, a ti župane nisi ni znao da se mlinica obnavlja jer tada nije bila kampanja pa ti to nije bilo važno.

Još jednom napominjem da je Mlin kašikar u Ribniku obnovljen sredstvima Grada Gospića i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.  Nakon što je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Grad Gospić postao privremeni skrbnik ovog kulturnog dobra, u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Gospiću prijavio je projekt obnove Drvenog mlina kašikara u svrhu zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara. Prvi natječaj Ministarstva kulture bio je 2018. godine, a drugi 2019. godine. Gradski upravni odjel Grada Gospića za samoupravu i upravu pripremio je  svu potrebnu dokumentaciju i koordinirao provođenje ovog projekta čija ukupna vrijednost radova koji su se odvijali u dvije faze iznosi oko 420.000,00 kn od čega je Ministarstvo kulture financiralo 250.000,00 kn, a ostatak u iznosu 170.000,00 kn Grad Gospić. Radove je izvela tvrtka „BAB“ d.o.o. Otočac.  Toliko za sada.

S poštovanjem, 

GRADONAČELNIK 

Karlo Starčević