Reagiranje HDZ-a Karlobag na intervju Ivice Bačića

OO HDZ-a Općine Karlobag reagirao je na intervju kandidata za načelnika ispred stranke LiPO Ivice Bačića Prikija. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

Reagiranje na intervju g. Bačića

Nastavak ispod oglasa

Poštovani,

prije svega voljeli bi da nam uredništvo GSPRESS-a svima skupa obznani tko je vodio intervju s g. Bačićem tj. tko je tvorac pitanja.

Što se tiče intervjua g. Bačića drago nam je da se konačno suosjeća sa građanima Karlobaga. Žao nam je što je bilo potrebno da se učlani u stranku LiPO da mu prorade emocije. Jer da je toliko žalio građane u svom prvom mandatu ne bi stvorio dug koji je itekako istinit. Ako treba možemo na uvid dati sav nalaz revizije, uostalom g. Bačić ga je kao vijećnik dobio i nikada javno demantirao, ali i financijska izvješća koja su izradile šefice računovodstva komunalnog društva i općine o stanju općine i komunalnog poduzeća na dan odlaska g. Bačića sa vlasti 2009. godine. Kako mu nije bilo žao građana dok su Prizma i Panprodukt uništavali općinu na temelju dugovanja i još većih kamata za njihove poslove iako je g. Bačić tvrdio da se dogovorio s njima da kamata neće biti na zakašnjela plaćanja ili će biti samo 3 ili 4 %. Da li ga je boljelo kada su ti isti prodavali naše kamione i strojeve kako bi namirili taj po njemu nepostojeći dug? Da li ga je boljelo kad smo plaćali malo više od milijun kuna kamata za izgradnju ceste prema Staništima? Ili kad je govorio kako ćemo izgubiti sporove i da će Prizma blokirati općinu radi duga i stečaja komunalnog poduzeća? Je li ga srce boljelo kad je njegov brat kao direktor komunalnog poduzeća potpisao 440.000 kuna vrijednu nabavu stroja od 1.5 tone tržišne vrijednosti 100.000 kuna? Ili dok je istog imenovao direktorom komunalnog poduzeća i zapovjednikom DVD-a, a za visokoobrazovane nije bilo mjesta.

Projekti koje spominje u svom mandatu vidljivi su. Svih 80 milijuna kuna uloženih u razne projekte: vodoopskrbu gdje na Oštarijama za glavni cjevovod imate nekoliko vodovodnih cijevi za koju ne znate za što koja služi, kanalizaciju koja poplavljuje Karlobag i izljeva se u more, tržnicu od 7,5 milijuna kuna koja se raspada kao zgrada stara 100 godina, a tek nogostup… Materijal za njega nabavljan je sa Raba jer je valjda cijena bila jeftinija kad se dovozi sa otoka, Panprodukt ga je radio, a tek kad se sve završilo radila se fiktivna nabava od 5 dana na koju se javio samo Panprodukt. Tvrtka od koje je kupljen materijal za nogostup i krovište općine je Mali Palit. To je ista ona tvrtka kojoj je općina za vrijeme g. Bačića prodala zemljišta na Laktincu i Kalvariji i do danas nije uložila kune u ta zemljišta. Zašto nije tada poticao domaće obrtnike, ulagao u gospodarske aktivnosti da oni rade poslove koje naručuje općina, a ne netko iz Slavonije i Zagorja.

Drago nam je što g. Bačić nakon toliko kritika i blaćenja aktualne vlasti kaže da ne bi otpustio niti jednog čovjeka u općinskim službama i komunalnom poduzeću. Štoviše kao najveći poslodavac zaposlio bi još ljudi. Ali kako će to objasniti članovima nezavisne liste? Pa 4 godine govore da smo zaostali u komunizmu i da je takav model ne održiv. 

Transparentnost općine ne ogleda se u nekoliko klikova na tipkovnici niti programu koji platite desetak tisuća kuna privatnoj tvrtki da vam simulira grafički trošenje općinskog proračuna. G. Bačić zna da općina u njegovo vrijeme nije imala ni web stranicu, ali ni to nije bitno. Bitno je da li g. Bačić smatra transparentnim kad je 2008. godine u nekoliko dana potrošio 18.5 milijuna kuna na dugove općine i komunalnog poduzeća, a isti ti dugovi nisu bili navedeni u obračunu proračuna 2007. godine niti u planu proračuna za 2008. godinu. Želite da vjerujemo da su nastali u samo mjesec dana?

Slažemo se da Općina zaslužuje na svome čelu imati ljude čistih ruku i zato nam svima nama treba objasniti da li smatra da je on koji je bio pravomoćno osuđen radi kriminalnih radnji prilikom izgradnje tržnice izvrstan kandidat, a netko drugi nije. Tada ga nije “gonila“ i kako kaže lažno optuživala današnja vlast. Mogao bi reći i koliko je dolaskom na vlast podnio kaznenih prijava protiv dotadašnjeg načelnika i sadašnjeg savjetnika g. Željka Dokozića i za koliko je djela Dokozić bio osuđen.

Da li g. Bačić politikom čistih ruku ili bar moralno smatra i to da kroz projekt poticajne stanogradnje za 36 kuna po metru kvadratnom sebi kupi općinsko zemljište, te isto omogući svojoj današnjoj supruzi, bratu, svom pročelniku te njegovom svekru? Kolike bi stupce novina to samo punilo da je tada imao tko pisati.

Na kraju, ipak, svi se mi dobro u malom mjestu poznamo i svi znamo tko je tko.

S poštovanjem,

OO HDZ KARLOBAG