Na adresu portala Lika online stigao je demantij predsjednika HSP-a Karla Starčevića na jučerašnju press konferenciju nezavisne liste “Bure promjena” u Gospiću. Objavljujemo ga u cijelosti:

HRVATSKA STRANKA PRAVA – HSP

Kaniška 14, Gospić

Gospić, 26.veljače 2019.g.

Vezano za članak pod naslovom  „Bura promjena“ je spremna za izbore,poručuju kako su spremni za suradnju za…objavljenog dana 25. veljače 2019.g. ,   temeljem čl.2.st.3.Zakona o elektronskim publikacijama, a u svezi čl.40, 41 i 42 Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite naše reagiranje bez promjene i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

Iako do danas nismo istupali u javnosti niti komentirali druge političke aktere i njihove izjave, prisiljeni smo reagirati na jučerašnje izjave gospodina Ante Dabe gdje smo direktno i indirektno prozvani.

Gospodin Dabo je iznio niz neistina. Jedna od njih je da se HSP ne nalazi na njegovoj nezavisnoj listi zbog rušenja proračuna. Istina je da su  u svibnju 2018.g., prije raspuštanja županijske skupštine, naša dva vijećnika napustila platformu Bura promjena i od tada su djelovali samostalno i do kraja mandata nismo uopće surađivali s ostatkom Bure. Prilikom glasovanja o proračunu jedan naš vijećnik je bio suzdržan dok drugi nije bio nazočan sjednici. Tijekom mandata neke smo odluke, sukladno vlastitim političkim načelima, podržali, a neke nismo. Začuđuje nas što gosp. Dabo sebe proglašava ekskluzivnim vlasnikom istine i vjesnikom demokracije dajući sebi ona prava koja drugima oduzima. Pa i pravo da skupštinski mandat koristi za ostvarenje svog i interesa raznih grupacija kojima idu u prilog promjene dijela urbanističkog plana Grada Novalje.

Očito gospodin Dabo ima problem u svom predstavljanju javnosti jer se u proteklih pet godina  predstavljao kao član HDZ-a, Nezavisni kandidat, član MOST-a , član Bure promjena, Udruge nezavisnih… danas se na izborima za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije kandidirao sa svojom nezavisnom listom.

Na toj listi, među 31 kandidatom,  nema niti jednog s prostora grada Gospića što su naši sugrađani već primijetili. I na taj način je pokazao koliko mu je stalo do ravnomjernog razvoja naše županije. Naravno na presici nismo čuli ništa o programu gospodina Dabe. Nismo ni mogli jer on programa nema. Njegov jedini program je izmjena urbanističkog plana Grada Novalje.

U političkom životu Hrvatske doživjeli smo svašta, ali po prvi puta smo doživjeli da se netko srami svog imena po kojem se zove kandidacijska lista.

Gospodinu Dabi želimo sreću u usvajanju izmjena urbanističkog plana. Da bi to postigao još svašta mora učiniti. Nakon svega nadamo se i da će konačno pronaći i svoju stranku ili platformu kojoj će moći, za razliku od svih dosadašnjih, ostati vjeran.

Mi članovi HSP-a nastavljamo sa zastupanjem interesa svih stanovnika Ličko-senjske županije u županijskoj skupštini kojoj ćemo predložiti niz programa i mjera koje imaju za cilj zaustavljanje iseljavanja te razvoj poduzetništva. Interese građana Gospića zasigurno ne mogu zastupati političari koji se pojavljuju u Gospiću svaka tri mjeseca i vrate se u mjesta u kojima žive.

Kampanju ćemo voditi, kao i do sada, predstavljajući sebe, svoj tim i  program.

Karlo Starčević, predsjednik HSP-a

   Nositelj liste br.5- HSP