Reagiranje Nikole Marasa

Sukladno Zakonu o medijima molim objavu ovog reagiranja na tekst objavljen 14.06.2018. na portalu Lika-online pod naslovom „Tko o čemu Nikola Maras o poštenju!“  

Poštovani,

Nastavak ispod oglasa

Obzirom da je u istom tekstu objavljeno niz neistina na način da se utječe na ishod unutarstranačkih izbora SDP Ličko-senjske županije u korist Tomislava Zrinskog najavljujem tužbu istom portalu.

U tekstu navedeno citiram:“To koliko vjeruje u “SDP koji pobjeđuje” pokazao je i na lokalnim izborima 2017. kad je izborom kandidata za gradonačelnika Gospića išao u izravnu korist Karlu Starčeviću, predsjedniku HSP-a – “najdesnije” hrvatske stranke, svjetonadzorski i ideološki dijametralno suprotne od  SDP-a.“ Podsjetio bih da smo kao GO SDP Gospić predlagali jedini da SDP ima svojeg kandidata za župana 2017. godine, a ne da to bude prema prijedlogu Tomislava Zrinskog kandidat HSLS-a koji je u koaliciji na nacionalnom nivou sa HDZ. Zbog tog namjernog katastrofalnog poteza Tomislava Zrinskog  je došlo do rasipanja glasova u svim jedinicama lokalne samouprave u Ličko-senjskoj županiji. U prilog tome govori i reakcija u vrijeme izbora od strane ovog portala koji se većinski financira iz lokalnih proračuna tamo gdje je HDZ na vlasti uz podršku Darka Milinovića. Niti u jednom trenutku nisam  pomagao Karlu Stračeviću kao kandidatu, a pogotovo ne „najdesnijim“ opcijama za razliku od nekih iz stožera Tomislava Zrinskog! Podsjećam da sam jedini 2017. godine javno osudio naslikavanje i ustaške pozdrave Darka Milinovića u Lovincu, dok su ostali svojom šutnjom to odobravali. Također podsjećam kako smo jedini kao u GO SDP Gospić javno osudili koketiranje sa ustaštvom takozvane Nezavisne liste mladih čiji više ne mladi promicatelj javno slavi 10. travnja kao veliki dan u Hrvatskoj povijesti. Pojedini podržavatelji Tomislava Zrinskog su isto također odobravali, zbog čega sam morao uvijek reagirati. Za kraj Karla Starčevića su  izabrali opravdano nezadovoljni građani Gospića i da li će mu dati podršku za njegov rad odlučiti će ponovo na sljedećim izborima.

Sljedeći naslov:“Zabranio članovima da dođu na predizborni skup Zlatka Komadine u Gospiću.“ Nikola Maras nije nikome zabranio dolazak na skup Zlatka Komadine i kada bi i htio ne bi to mogao jer svatko ima svoju glavu za odlučivanje. Pozivam sve neka se jave kome sam to zabranio i na koji način jer su svi bili obavješteni o skupu. Ono što Nikola Maras ne podržava je suradnja sa portalima kao što je Lika-online jer rade direktno za Darka Milinovića, a i tada se nisam slagao sa tom suradnjom onih koji podržavaju na taj način Zlatka Komadinu, a najviše sa Tomislavom Zrinskim.

Citiram: Nezapamćen skandal: Ženu “ugurao” na mjesto ravnateljice PP Velebit, a sebi osigurao visoku plaću i privilegije

Državni mediji 2015. godine izvjestili su o nezapamćenom nepotizmu u Lici. Dogodilo se ono što je dotad bilo nezamislivo. Nikola Maras preko ministra Zmajlovića “ugurao” je ženu na mjesto ravnateljice PP Velebit. U zadnjih 20 godina svjedoci smo rada mnogih političara na lokalnoj razini iz svih stranaka. Svima njima bi se moglo predbaciti za njihov rad ovo ili ono, ali niti jedan se nije drznuo biti u takvom nepotizmu i sukobu interesa kao Nikola Maras.

Nedugo nakon toga Nikola Maras iz pošte u Gospiću uz pomoć Željka Jovanovića i Ivana Klarina prelazi u regionalni ured Hrvatske pošte na visoku funkciju u informatičkom odjelu. Iako od Hrvatske pošte nismo uspjeli dobiti službene podatke o Marasovom radnom mjestu, neslužbeno smo doznali da za funkciju na koju je zaposlen navodno nema odgovarajuću stručnu spremu.

O ovim navodim sam već više puta javno govorio, ali ponoviti ću da ja i moja supruga Ivana Maras nismo bili pripadnici niti jedne političke stranke kada smo se zaposlili 2000. godine i 2002. godine. Obitelj nam je financirala školovanje, a za napredak unutar poduzeća smo se sami borili radom i znanjem. Lokalna praksa vladajućeg HDZ pokazala je do sada da se nekoga može kako je navedeno „ugurati“ i zaposliti bez odgovarajuće stručne spreme, pa valjda misle da smo svi isti po tom pitanju ili se bar nadaju. Nismo svi isti, a neki su i učili i radili i ujedno se borili  protiv kriminalne organizacije. Pozivam vas da odmah prijavite i ispravite nezakonitosti, a ja vama još jednom najavljujem sa zadovoljstvom tužbu sa dokazima i daljnju borbu protiv kriminalne organizacije.

Srdačan pozdrav,

                                                                                                                       predsjednik SDP Gospić

                                                                                                                                Nikola Maras