Reagiranje obitelji Skendžić

Reagiranje obitelji Skendžić prenosimo u cijelosti:          

Sukladno čl. 40-58 Zakona o medijima dostavljamo vam odgovor na članak objavljen na vašem portalu 28. 05. 2014. godine. Pod naslovom “Šutić: Vi ste Tomaiću jedan običan demagog” objavljena je tiskovna konferencija predsjednika GO HDZ-a Branislava Šutića.

Nastavak ispod oglasa

Između ostalog, Branislav Šutić navodi: “SDP grada Otočca se bavi demagogijom a najistaknutiji i najaktivniji sdp-ovci, protagonisti, koji se prikazuju kao moralna vertikala je obitelj Skendžić, a njihov doprinos u stvaranju i razvoju ovog grada i RH se zna. O drugim njihovim aktivnostima ću progovoriti kada dođe vrijeme za to“.

Pošto smo ja i moja kćerka članovi SDP-a u Otočcu, ovaj dio se odnosi na nas dvije odnosno moju obitelj. Branislav Šutić proziva moju obitelj za doprinos u stvaranju i razvoju ovoga grada i Hrvatske. Moja su djeca u vrijeme početka Domovinskog rata imala 6 odnosno 9 godina te nisu niti mogli sudjelovati u obrani i stvaranju Hrvatske. Međutim, gospodin Šutić je u vrijeme početka rata imao 25 godina. Pretragom Registra hrvatskih branitelja (https://registar.branitelji.hr) dostupan je javni podatak da je Branislav Šutić proveo u obrani suvereniteta Hrvatske 74 dana.

Mislim da je jedini razlog za ovakav istup Branislava Šutića to što je moj sin  Aleksandar  vršitelj dužnosti dekana Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću odakle je Branislav Šutić smijenjen prije nekoliko mjeseci. Napominjem da moj sin nije član niti jedne stranke pa tako ni SDP-a što se može lako provjeriti.

Branislav Šutić je mojega sina nekoliko puta osobno prozivao radi njegovog prezimena i podrijetla, za što smatram da nije niti korektno a niti ljudski jer moj sin cijeli život živi u Hrvatskoj, tu se školovao, uskoro će i doktorirati, naravno u Hrvatskoj.

Žalosno je da se Branislav Šutić skriva iza HDZ-a da bi se privatno obračunao sa obitelji koja mu nikada nije nanijela nikakvu štetu. Branislavu Šutiću nije obitelj Skendžić kriva što je dobio otkaz u NP Plitivička Jezera, što je smijenjen sa mjesta dekana Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću niti što je nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora zbog prometne nezgode koju je izazvao. Razloge i krivce za svoje neuspjehe i frustracije u privatnom i poslovnom životu morat će potražiti negdje drugdje.

 

U ime obitelji Skendžić

Josipa Skendžić