Reagiranje Povjerenstva GO HDZ-a Grada Gospića

Povjerenstvo GO HDZ-a Grada Gospića

Gospić, 13. listopada 2020.g. 

Nastavak ispod oglasa

PREDMET: Reagiranje na članak objavljen na portalu Lika Online pod naslovom  

                    „Doajen i jedan od utemeljitelja HDZ-a napustio stranku“

Poštovani uredniče,

Nema smisla podsjećati Vas da je osnovni smisao novinarskog posla neovisno, nepristrano i istinito izvješćivanje javnosti. Nema smisla jer ste Vi epitet takvog novinara, blago rečeno, odavno izgubili. Vaša neprofesionalnost je otišla toliko daleko da bi Vas na početku ovoga teksta trebali osloviti sa „poštovani glasnogovorniče“. 

Stara izreka kaže: “nije bitno što piše, nego tko piše

Ovakvim načinom rada Vi ste je nadogradili pa se sada slobodno može reći:

nije bitno što piše, nije bitno niti tko piše, bitno je za koga piše“.

Dobra je stvar što čitatelji ovog portala to dobro znaju pa ovakvi članci dobiju odjek u javnosti na razini običnog pamfleta i jeftinog medijskog poučka.

Što se tiče istupanja g. Antona Bunete iz članstva u Hrvatskoj demokratskoj zajednici možemo Vam potvrditi da je GO HDZ-a Grada Gospića zaprimila takav zahtjev i po istom postupila. Moramo istaknuti da je g. Buneti ovim činom i formalno prestalo članstvo u  HDZ-u. Ipak, činjenica je da se g. Buneta već više od dvije godine ionako ne osjeća njenim članom, nego svojim postupcima kontinuirano nanosi štetu njenom ugledu, dodvoravajući se nekom drugom političkom projektu. Zbog takvih postupaka g. Buneta je već ranije mogao i trebao biti izbrisan iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, ali iz poštovanja prema svim utemeljiteljima i hrvatskim braniteljima ostavljena mu je mogućnost da to učini sam. Pitanje hoće li Toni Buneta nastaviti politički djelovati i kome će se prikloniti jednako prozirno kao i Vaš tekst. Svima je jasno da će on postati dio uigranog, prošlošću značajno opterećenog i toliko istrošenog političkog scenarija, zbog kojega je HDZ u Gradu Gospiću izgubio mjesto gradonačelnika na posljednjim lokalnim izborima.        

HDZ Grada Gospića je zadržao opstojnost, kontinuitet i vjerodostojnost koju će jasnim programskim odrednicama, novitetima, razvojnim kapacitetima, pozitivnim pristupom i najvažnije kvalitetnim, vrijednim, školovanim i neokaljanim ljudima potvrditi na predstojećim lokalnim izborima.      

 S poštovanjem,

Povjerenstvo GO HDZ-a Grada Gospića 

                      Povjerenik

      Mario Stilinović,dipl.ing.šum.