REAGIRANJE Stjepan Ćaćić: “Nitko iz Ličko-senjske županije nije od mene tražio da budem protiv Ante Franića”

Nakon objave vijesti povodom 2.sjednice Antikorupcijskog povjerenstva Ličko-senjske županije održanoj 05.12.2016.godine u cilju istinitog informiranja javnosti obvezan sam objaviti slijedeće

R E A G I R A NJ E

Nastavak ispod oglasa

1./  U Nacionalu br. 972 od 06.12.2016.godine objavljen je tekst pod naslovom: „HDZ i  SDP formiraju savez u Lici:žele osujetiti istragu o pronevjeri novca“. Ne želim ulaziti u razloge kontinuirane objave tekstova o Ličko-senjskoj županiji i nečijoj eventualnoj odgovornosti u predmetu koji uopće nije bio predmetom rasprave na navedenoj sjednici kako se ne bi ometale istražne radnje. Međutim, u tekstu se navodi izjava predsjednika Ante Franića koji je potvrdio da je HDZ i od člana Povjerenstva Stjepana Ćaćića, koji je u Povjerenstvo biran kao nezavisni kandidat, zatražio da se na sjednici svrsta na njihovu stranu i podrži ih u pokušaju diskreditacije predsjednika. Novinarka Nacionala Sandra Carić Herceg bila je na sjednici Povjerenstva, a također smo joj ustupili prostorije da pošalje izvještaj, te smo također razgovarali poslije sjednice, i niti jednog trenutka u pisanju teksta nije bila zainteresirana da provjeri točnost izjave kod mene, što začuđuje kada znamo da je riječ o izuzetnom profesionalcu u novinarskom poslu.

2./ Odmah poslije objave teksta u Nacionalu kontaktirao me predstavnik portala „LIKA ONLINE“ koji me je upitao za istinitost navoda u tekstu, te je isti vrlo korektno prenio moju izjavu i objavio 08.12.2016.godine pod naslovom: „STJEPAN ĆAĆIĆ:Nitko na mene nije, niti ne može vršiti pritisak“.

3./ 09.12.2016.godine portal „SLOBODNA LIKA“ je objavio tekst pod naslovom: „Stipe Čačić potvrdio,zvao me je prije sjednice župan Kolić da se nađemo i našli smo se.“ Povodom ovog teksta moram primijetiti da sam u svom djelovanju uvijek imao razumijevanja za medije, pa čak i onda kada su nanosili veliku štetu mojoj obitelji i meni osobno. Unatoč svemu ne mogu razumjeti da netko napiše da sam dao izjavu za portal „Slobodna Lika“ kada me nitko iz ovog portala nije ni pitao za izjavu. Ne mogu prepoznati razloge ovakvog ponašanja i djelovanja,a osobito mi nije jasno zbog čega netko neistinitim i izmišljenim izjavama i tekstovima od prijatelja stvara neprijatelja.

Nakon svega moram upozoriti na slijedeće činjenice:

 

  • Nitko iz Ličko-senjske županije nije od mene tražio da budem protiv predsjednika Antikorupcijskog povjerenstva Ličko-senjske županije.
  • Nije mi jasno da je netko toliko opsjednut nekom sjednicom koja o ničemu ne odlučuje, pa misli da se netko ujutro probudi i odlazi na spavanje sa tom sjednicom.
  • Drago mi je što postoji video zapis sa sjednice gdje javnost može dati svoj sud o ponašanju sudionika navedene sjednice.

 

Na kraju moram zaključiti da ne prihvaćam i ne dozvoljavam bilo čije uplitanje i određivanje s kim bih trebao razgovarati i sastančiti, a osobito ne mogu dozvoliti da netko umjesto mene daje izjave koje nisam nikome dao. Svojih sastanaka se nikad ne sramim i za prepričavanje njihovog sadržaja ne trebam nikakvog „tutora“, a osobito kada se neistinito prikazuju događaji.

Navedenim medijima želim puno uspjeha u daljnjem radu,a osobito preporučujem informiranje u interesu javnosti, jer se samo istinom može boriti protiv korupcije i drugih anomalija ovog društva.

S poštovanjem,

Županijski vijećnik:

Stjepan Ćaćić