Reagiranje zamjenice župana Ivane Tomaš

9
zamjenica župana Ivana Tomaš

Poštovani,

sukladno Zakonu o medijima članak 42. molimo Vas da objavite slijedeće reagiranje;

Oglas

„U reagiranju Gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca na moju izjavu za medije, svakom laiku može odmah upasti u oči da gotovo ništa nije demantirao, a za  ono što je pokušao demantirati nije niti bio osobno prozvan.

Što se tiče Otočkog vala, nisam imala namjeru djeliti nagrade do trenutka kada me to zamolila ravnateljica GPOU gđa. Nada Avsec ( na što sam onda pristala ), a što je potom predsjednica Upravnog vijeća GPOU gđa. Anđela Dujmović  zabranila, o čemu sam Vas Gradonačelniče osobno telefonski obavijestila. Vaše daljnje postupanje sve govori, tako da se o tome više nemam potrebu očitovati.

Moje reagiranje je izvuklo iz Vas ono što je iznenadilo mene, ali i brojne građane, posebno građanke Otočca čiju sam podršku primila i na čemu im se najljepše zahvaljujem!

Mislite li me svojim ponižavanjima natjerati da se sramim toga što radim od svoje 16 godine, što sam prešla put od djeltanice Radio Otočca, preko Glasnogovornice do zamjenice župana Ličko-senjske županije gadno ste pogriješili. Izjaviti  da “ kada bi se s Vama i našao na takvoj priredbi ne bi znao jeste li voditeljica ili dožupanica” je ispod svakog nivoa, a posebno nivoa jednog gradonačelnika. Zamislite da netko kaže “ ne znam je li ono veterinar pa ide u štalu ili je gradonačelnik pa ide na priredbu”. Mislite da je to nivo razgovora? Ja ne, niti ćete me izazvati na to, jer poštujem sve djelatnosti i sve ljude.

Na ovo mjesto nisam došla po podobnosti već voljom birača. Podobnošću ste postavili gđu.  Anđelu Dujmović na mjesto predsjednice Upravnog vijeća GPOU jer je Vaša vrlo bliska rođakinja.  I ono najbitnije – Vi niste pobijedili na ovim lokalnim izborima niti moju stranku – HDZ, niti mene osobno, jer smo kao lista HDZ-a i koalicijskih partnera na području Grada Otočca premoćno pobijedili u prvom krugu i za članove Županijske skupštine, i za članove Gradskog vijeća i za Župana ( gdje sam išla kao kandidat za dožupana ).

Sa “razine svog položaja” rado ću odgovoriti  Vama i građanima Grada Otočca ono što ste me pitali – naravno, putem medija, s obzirom da očito ne pratite rad Županije.

Uporno želite nametnuti našim sugrađanima da je g. Jurković kao tadašnji župan novce od prodaje dvorane potrošio ne znam ni ja gdje. Rebalansom proračuna usvojenog na Županijskoj skupštini održanoj 28. studenog  vidljivo je da se 830.000 kn od prodaje dvorane u Otočcu vraća natrag u škole. Ponajviše u Srednju školu Otočac. Točnije, već je vraćeno oko 570.000 kn, a ostatak će biti isplaćen do kraja godine.

Nema nikakvog blokiranja glazbene škole s nijedne strane, već je sve u punom jeku, a posebno poštivanje zakonskih procedura oko toga. Ministarstvo nije dalo suglasnost, već prethodno pozitivno mišljenje. Na Skupštini županije koja će se održati 19. Prosinca jedna od točaka je i suglasnost na Odluku Školskog odbora o proširenju djelatnosti OŠ Zrinskih i Frankopana sa djelatnosti osnovne glazbene škole, nakon čega sve dalje ide po planu. Da komunicirate s ravnateljima škola u našem gradu s ovim podatcima bi bili upoznati.

Ne mogu stajati iza tuđih odluka, ali mogu iza svojih. Jedna od njih je bila, a što je župan g. Kolić prihvatio i što također ide na Skupštinu 19. prosinca da Radio Gospić za 2014.g. dobije 300.000 kn ( jer je Ličko-senjska županija jedan od suvlasnika ), dok će Radio Otočac i Radio Senj dobiti po 50.000 kn. A Vi sada našim sugrađanima recite koliko ste Vi kao suvlasnik Radio Otočca dugi niz godina ulagali u taj Radio?!

Slobodno pitajte, gradonačelniče. Moja vrata su Vama i svim građanima Otočca uvijek otvorena. A Vi recite meni i našim sugrađanima što Vam znači izjava upućena meni da “svojim priopćenjem još više sami zatvarate sebi vrata u Otočcu što onda ima i za posljedicu na odnose sa županijom jer Vi ste ipak i dožupanica ličko-senjske županije”.

Želite reći da me direktori i ravnatelji poduzeća i ustanova Grada Otočca više ne smiju zvati? Da ne smijem doći na nijedno događanje u Gradu Otočcu? Vjerujte mi, nema tog Gradonačelnika koji će mene u mom gradu učiniti strancem. Ovaj Vaš “još više” samo dokazuje da cijelo vrijeme govorim istinu, a to je da su jedina zatvorena vrata svima nama – građanima Otočca – Vaša.“

S poštovanjem!

                                                                                                ZAMJENICA ŽUPANA

                                                                                                     Ivana Tomaš,v.r.