Reagiranje Zvonka Bačića

GS Press
n/p glavnog urednika
g. Nikola Mraović

DNEVNE E-NOVINE
LIKA ONLINE
n/p glavnog urednika
g. Hrvoje Jurković

Nastavak ispod oglasa

TEMELJEM ČLANKA 56. ZAKONA O MEDIJIMA („NN“ BR. 59/04, 84/11 I 81/13), MOLIM UREDNIKE PORTALA KOJI SU DANA 18. RUJNA 2018. GODINE OBJAVILI ČLANAK POD NAZIVOM: „Je li DVD Bag postao obiteljska zadruga?“, DA U ŠTO KRAĆEM ROKU OBJAVE MOJ ODGOVOR NA ISTI
Nisam ja naručitelj članka u Jutarnjem listu od dana 17. rujna 2018. godine pod nazivom „KARLOBAG OSTAJE BEZ VATROGASACA KOJI SU U STEČAJU JER IH NE VOLI NAČELNIK OPĆINE“, samo sam dao izjavu novinaru kad me je kontaktirao, kako je uostalom i zamjenik Načelnika Boris Smojver učinio.
Također nisam u izjavi rekao da je moja supruga Načelnika prijavila USKOKU za korupciju, već da je bila svjedok istrage kod USKOKA u slučaju šetnice Karlobag.
Molim urednike portala koji su objavili gore navedeni članak da se potrude otkriti naručitelja članka u Jutarnjem listu, pa neka se s njim obračunavaju, te da moju obitelj i mene više ne spominju.
U tekstu je Izneseno niz kleveta i laži, a da mene, kao drugu stranu, nitko nije kontaktirao za moje mišljenje. G. Smojver je kontaktiran, odnosno dao je komentar na nešto što je sam pisao za portale, jer kako bi oni drugačije došli do svih tih informacija. Bolje rečeno dao je izjavu sam sebi.
Sve ovo što su navedeni portali objavili za mene je neprofesionalno i neetično od strane novinara.
Ovaj tekst nema veze s nastalim problemima u DVD-u „Bag“, za koje je jedini krivac Općina Karlobag pod vodstvom Načelnika g. Ivana Tomljenovića i to zbog dugogodišnjeg nefinanciranja Društva, što je bila zakonska obveza.
Članak je isključivo napisan da se skrene pozornost s gorućeg problema i da se naruši ugled moje obitelji i mene.

Zvonko Bačić