Poštovani gospodine Medved,

pročitavši Vaš intervju u Novom listu i na mrežnoj stranici Senjska bura od dana 17. svibnja 2017. god. ne mogu, a da Vam ne odgovorim na isti. Naime, tekstovi koje ste objavili obiluju neistinama i paušalnim tvrdnjama te stoga građani Senja moraju znati istinu.

Vi, kao odgovorna osoba i nositelj tzv. Nezavisne liste morate znati da je na Vašoj listi  kandidat gospodin Berislav Gržanić, njegov zet te zetov brat i prijatelji te Gržanićevi zaposlenici, pa ne stoje tvrdnje da ste vi samostalno, prema vlastitim afinitetima formirali Listu. Jasno je da se radi o obiteljskoj listi osobnih interesa.

Gospodin Gržanić ujedno je bio predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja u razdoblju od lipnja 2013. do studenog 2016. god., a postupak za njegovo smjenjivanje HDZ je započeo već u rujnu iste godine.

Ako niste upoznati s načinom funkcioniranja Grada Senja i ostalih jedinica lokalne samouprave, morate znati da je osoba koja obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća  jednako važna kao i gradonačelnik, a pošto je Vaš mentor Gržanić, ujedno i kandidat na Vašoj listi, jasno je građanima grada Senja tko stoji iza Vas! Međutim, govoriti o neispunjenju projekta izgradnje Doma za stare i nemoćne, koji vi nazivate „rasadnikom punoglavaca i žaba“, a u taj kontekst ne staviti i tadašnjega predsjednika Gradskog vijeća g. Gržanića je neozbiljno i perfidno. Spominjete milijunske iznose za koje ste, kako navodite, „negdje čuli“. Ne bi li budući gradonačelnik u javnosti trebao nastupati s konkretnim podatcima, a ne glasinama? Uostalom, te iste informacije Vam je mogao dati gospodin Gržanić koji je predsjedavao Gradskim vijećem prilikom donošenja 3 proračuna i svojim potpisom opunomoćio odluke Vijeća.

Vi iskrivljujete istinu koja se temelji na činjenicama i prebacujete krivnju samo na HDZ, a svjesno i namjerno prešućujete da je Vaš mentor Gržanić, koji Vam je sastavio listu i prikupio potpise za Vašu kandidaturu, budući da ste Vi u to vrijeme bili u Americi, bio jedna od ključnih osoba gradske vlasti grada Senja i tada su mu ova ista pitanja bila potpuno nebitna. Stoga se pitam, kao i većina naših građana, što mu je tada bilo od interesa (opće dobro ili privatna korist) i zašto nije iskoristio priliku i svoju poziciju da bi riješio probleme koje sada Vi ističete i koje bi sada, uz njegovu pomoć, Vi navodno mogli riješiti.

Mi ne bježimo od istine da smo 3,5 godine imali kao koalicijskoga partnera g. Gržanića, ali smo mu, kao što sam već naveo, u rujnu 2016. rekli Dosta! i smijenili ga s mjesta predsjednika Gradskog vijeća te nismo dopustili daljnje vođenje njegove destruktivne politike za grad Senj.

Gradskoj organizaciji HDZ-a Senj jasno je da ste Vi politički ambiciozni i na tome Vam nitko neće zamjeriti. To je pravo svake osobe, kao što je i moje pravo reagirati na Vaše nesuvisle ispade po javnim glasilima u kojima nas na netočan i podmukao način prozivate kao krivce za  loše stvari koje su se dogodile u Senju.

Vi svjesno, ili ne, zaboravljate da je Vaš otac bio prvi predsjednik županijske skupštine Ličko-senjske županije i dugogodišnji ravnatelj Doma zdravlja Senj, dakle među tri najmoćnije osobe u Ličko-senjskoj županiji. Zašto u vrijeme njegove „vladavine“ niste reagirali na postojeće, po Vama, loše stanje u zdravstvu na području grada Senja i na stanje samoga Grada? Gdje je tada bio Vaš lokalpatriotizam? Zašto tada niste ukazivali na probleme koje sada u svojoj prljavoj kampanji podmećete i spočitavate meni i HDZ-u?

Je li Vam tada HDZ bio dobar ili ste bili okupirani izgradnjom svog profesionalnoga i obiteljskoga života u Rijeci gdje ste godinama živjeli i Senj Vas nije zanimao, ali Vas je ipak splet životnih okolnosti vratio ovamo?

Dakle, nemojte svojim tvrdnjama omalovažavati zdravu pamet građana grada Senja zajedno sa svojim zamjenikom. Vi nam širite demagogiju o uređenju ulica Grada, a šutjeli ste dok su se nedavno u Aleju rušila stoljetna stabla radi izgradnje nečijih garaža. Taj bi Vam slučaj trebao biti dobro poznat jer je poznat našim građanima koji još ne mogu prežaliti devastiranje ove senjske šetnice.

U svojoj kampanji za gradonačelnika građanima možete obećati i automatsku kuglanu sa šest staza. To bi Vam bila lijepa investicija, a Vaš mentor Gržanić ima iskustva s takvim stvarima jer je jednu takvu uništio gotovo do savršenstva. Možda Vam je to promaklo s obzirom na to da ste godinama izbivali. No o nekim stvarima glas se daleko čuo, npr. nevješto vođenje trgovačkih društava  u Senju koje je rezultiralo gubitkom brojnih radnih mjesta.

Citiram dio Vaše izjave „…velik dio problema nastaje i u županijskim tijelima. Neke od tih problema nam sada vraćaju u Senj da nas vode, a njima nisu bili zadovoljni u županijskim strukturama.“ Što ste konkretno htjeli time reći? Aludirate li na mene osobno s obzirom na to da sam zamjenik župana? Otkuda me to vraćaju kada iz Senja nikada nisam ni otišao? Moja adresa je transparentna i ona je u Svetom Jurju. Određena osoba s Vaše liste također ima prijavljenu adresu u Svetom Jurju pa možete istu pitati gdje ja živim.

Za kraj jedno vrlo važno pitanje: hoćete li, u smislu članka 90. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ostaviti svoj važan i zahtjevan posao u KBC-u Rijeci i posao gradonačelnika obnašati profesionalno? To je jedna vrlo bitna stavka u odnosu na one koje spominjete u svojoj cijeloj predizbornoj kampanji, a odgovor na ovo pitanje vješto izbjegavate reći građanima grada Senja. Mnogim biračima je ova informacija itekako bitna i o njoj će ovisiti kome će dati svoj glas.  Ne morate kao ostali Mostovci ovjeravati tu izjavu kod javnog bilježnika jer bi se ionako radilo o ništavnom pravnome poslu, ali pošto su Vam uzor tzv. „nezavisne“ liste Mosta nije zgorega da se izjasnite, barem usmeno, ili imate dogovor da će grad voditi Vaš mentor „iz sjene“, gospodin Berislav Gržanić, ekonomist. Ako je zaista tako, onda svjesno varate svoje birače.

              Sanjin Rukavina, kandidat za gradonačelnika grada Senja