Reakcija župana Darka Milinovića na izjavu predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalineca

Portal Lika online zaprimio je reakciju župana Darka Milinovića na izjavu predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalineca. Reakciju prenosimo u cijelosti:

„Gospodine Mihalinec, da Vas podsjetim da sam izabran kao župan na neposrednim izborima i kao što Vi koristite svoja prava kao sindikalist ja sam obvezan biti župan svih građana, a poglavito onih roditelja koju izražavaju nezadovoljstvo ovakvim načinom rješavanja statusa djelatnika u obrazovnom sustavu. 

Nastavak ispod oglasa

Na sastanku je bilo  preko 130 ljudi, a ja sam pozvao ne samo one koje imenujem  kao župan već i predstavnike roditelja i učitelja odnosno da Vam pojasnim kompletne Školske odbore. Vrlo jasno sam na tom sastanku rekao da podržavam nastojanja  u poboljšanju statusa djelatnika u obrazovnom sustavu, ali također sam rekao kako roditelji u sve većem broju izražavaju nezadovoljstvo što se djeci onemogućava ustavno pravo na obrazovanje i bila je po meni na sastanku  tolerantna i vrlo kvalitetna rasprava. 

A ova izvanredna situacija, nadam se da se u tome slažemo, zahtjeva uključivanje sviju u dijalog i nadam se da protiv dijaloga nemate ništa. 

Čudi me koliko daleko doseže Vaša nekorektnost. U prilog tome govore i riječi g. Mirka Sankovića, predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Ličko-senjske županije  koji je aktivno učestvovao na sastanku, zagovarao štrajk te mi se zahvalio na organizaciji sastanka riječima: „Dobro je da ste nas sve ovdje okupili.“

Toliko o Vašim „istinama „ gosp. Mihalinec.„

ŽUPAN 

Darko Milinović, dr. med.