Foto: Regata „Novčica 2015.“

Foto: Nikola Mraović

GOSPIĆ- Kako se i očekivalo, Kajak-kanu klub Gospić okupio je na tradicionalnoj Regati na Novčici povodom Dana grada Gospića više od 80 natjecatelja i nekoliko stotina posjetitelja. Uz frenetično navijanje publike natiskane do same rijeke vozilo se u ovim kategorijama: kajak dvosjed (žene) 1000 m, kajak dvosjed (muškarci) 2000m, kajak dvosjed mješovito (žena-muškarac) 2000 m i kajak jednosjed 2000m.

Nakon polufinalnih vožnji i  predaha, došli su na red finalni ogledi snaga pojedinaca i posada. U najzahtjevnijoj kategoriji kanua četverca na 2000 metara najbrža je bila posada   Kajak-kanu kluba Gospić u sastavu Igor Bošnjak, Jurica Lisac, Vanja Anić i Ivan Šimotović. Riječ je o ekipi koja je dobila i Perušićku regatu veslanu prije dva tjedna.  Na 1000 metara u kategoriji kajak  dvosjed   za žene prve su kroz cilj prošle Mirna Dasović, i Monika Tomljenović, djevojke koje su također dobile regatu u Perušiću. U muškoj konkurenciji na 2000 metara najbrža bila posada   „Bubaš GYM“ Ivan Šimatović i Jurica Lisac.  Mješovitu kombinaciju kajaka dvosjeda na 2000 metara  dobili su Mirna Dasović i Igor Bošnjak. U kategoriji kajaka jednosjeda rezultat je bio pomalo neizvjestan zbog stalnih favorita i suparnika Pavelić, Prpić, Uzelac. Ipak, na  koncu je slavio Nenad Prpić koji je veslao za ekipu Pizzerija Tomislav.

Nastavak ispod oglasa

Bilo je ovo još jedno vrlo atraktivno i dobro zamišljeno natjecanje, događaj za koji zanimanje natjecatelja i publike raste iz godine u godinu. Organizacija je pripala Kajak-kanu klubu Gospić, a pomogla ju je i TZ Grada Gospića. Natjecatelje u  ime Grada Gospića bodrio i najboljima čestitao zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan. Nakon regate natjecatelji i gosti dočekali su prve jutarnje sate uz raspoloženu grupu  “Tajno ime”.

M.S.