Regionalni dani EU fondova u gradu Gospiću – Informirajte se o bespovratnim sredstvima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. Nakon uspješno odrađenih događaja u Ivancu, Biogradu na Moru, Zaprešiću, Bakru, Karlovcu, Požegi, Vinkovcima i Solinu koji su privukli brojne zainteresirane građane, „Regionalni dani EU fondova“ održat će se ovog listopada u Gospiću.

Besplatne edukacije održat će se u utorak, 9. listopada, u Kulturno informativnom centru u Gospiću (Budačka 12) s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih Darko Milinović, župan Ličko-senjske županije, i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Ličko-senjske županije korištenjem EU fondova za poticanje investicija“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije. Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji.

Nastavak ispod oglasa

Po završetku stručnih predavanja, održat će se i interaktivna radionica “Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj” na kojoj će sudionici imati priliku saznati kako pripremiti projektnu prijavu putem AGRONET aplikacije kao i saznati informacije o aktualnim mjerama. Tako će se predstaviti mjera 6.1. (Potpora mladim poljoprivrednicima), mjera 6.2. (Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima), mjera 6.3. (Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava), mjera 6.4. (Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima), mjera 4.1.1. (Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava) te mjera 4.1.2. (Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš). Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika, a radionicu će voditi Goran Zečić, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata iz tvrtke CORE Consulting.

Događaj “Regionalni dani EU fondova” namijenjen je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

L.O.