Regionalni dani EU fondova u gradu Gospiću

Organizacijski tim Regionalnih dana EU fondova poziva na besplatne edukacije koje će se održati u utorak, 9. listopada 2018. od 10 do 14 sati u Kulturno informativnom centru u Gospiću. Sajam organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, a službeno će ga otvoriti gospodin Darko Milinović, župan Ličko-senjske županije, i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na edukacijama će svi zainteresirani pojedinci moći saznati više o mogućnostima korištenja EU fondova. Ove aktivnosti dio su informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ koje obuhvaća besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, i organizirat će se u 30 gradova diljem Hrvatske kako bi šira javnost na razumljiv i pristupačan način dobila informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Po završetku uvodnih govora održat će se panel diskusija „Razvoj Ličko-senjske županije korištenjem EU fondova za poticanje investicija“ na kojoj će sudjelovati Darko Milinović, župan Ličko-senjske županije; Vladimir Tomaić, direktor tvrtke Commerce d.o.o., Ivana Starčević, v.d. Voditelja LAG-a LIKA i Martina Šuper Štampar, ravnateljica Razvojne agencije Ličko-senjske županije.

Nastavak ispod oglasa

Potom će uslijediti stručna predavanja na temu „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ kroz koje će se predstaviti aktualni i budući natječaji. Prije završetka edukativnog dana Goran Zečić iz tvrtke CORE Consulting održat će radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj će sudionici imati priliku saznati kako pripremiti projektnu prijavu putem AGRONET aplikacije kao i saznati informacije o aktualnim mjerama. Tako će se predstaviti mjera 6.1. (Potpora mladim poljoprivrednicima), mjera 6.2. (Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima), mjera 6.3. (Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava), mjera 6.4. (Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima), mjera 4.1.1. (Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava) te mjera 4.1.2. (Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš).

L.O.