PLITVIČKA JEZERA – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poziva sve zainteresirane na regionalni skup o energetskoj učinkovitosti u javnom sektoru koji će se u utorak, 15. travnja 2014. održati u Hotelu Plitvice na Plitvičkim Jezerima, s početkom u 11 sati.

Skup na Plitvičkim jezerima namijenjen je predstavnicima javnog sektora s područja Karlovačke, Ličko-senjske, Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske te Šibensko-kninske županije i na njemu će ujedno biti predstavljeni aktualni i budući javni pozivi i natječaji Fonda za 2014. godinu. Naime, potencijalnim korisnicima sredstava ove je godine za projekte energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije putem javnih poziva i natječaja Fonda na raspolaganju oko 201 milijun kuna.

Cilj ovakvih događanja je potaknuti predstavnike jedinica područne, lokalne i regionalne samouprave na razmjenu iskustava te aktivnije planiranje i provedbu takvih projekata u suradnji s Fondom, ali i dodatno ih informirati o Programu obnove zgrada javnog sektora te Programu energetske obnove obiteljskih kuća. Dva regionalna skupa već su održana u Vukovaru i Petrinji, a nakon Plitvičkih jezera slijedi i posljednji skup u Metkoviću.

Sudionicima programa će se pozdravnim govorima obratiti načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić, Milan Kolić, Ličko-senjski župan te Igor Raguzin iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, nakon čega će o mogućnostima financiranja projekata govoriti predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. O programu obnove zgrada javnog sektora više će reći Damir Vuletić iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), dok će Program energetske obnove obiteljskih kuća dodatno pojasniti Kata Gojević iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. O uspješno provedenim projektima svoja će iskustva podijeliti predstavnici Novigrada, Pule, Zadra, Gospića i Karlovačke županije te Regionalne energetske agencije Kvarner i Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

lo