Rekordi kod Gospića: najpijaniji vozač, tučnjava, ali i dragovoljna predaja oružja i bombi

Ilustracija

Vikend iza nas bio je na području djelovanja Policijske prave ličko-senjske u znakujednog kaznenog djela, šest prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

Noću 9./10. studenog 2018. godine u Doljanima kod Otočca nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 55-godišnjakinje iz Doljana, iz koje je ukrao razne kućanske aparate, kosilicu i automobilske gume s felgama.

Nastavak ispod oglasa

Dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (3), Gospića (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području PUličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Vranovači (2.75 g/kg) kod 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, za kojeg je također utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je ranije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom i držanjem životinja bez nadzora na području Gospića.

U petak je građanin u Gospiću dragovoljno predao poluautomatsku pušku, dvije ručne bombe i 704 komada raznog streljiva, kojeje policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.