Pećinski park Grabovača je unatrag dvije godine izvršio znatna ulaganja u infrastrukturu, nove sadržaje i promidžbu. Reflektiralo se to u  brojkama pa je već koncem kolovoza premašen ukupni broj posjetitelja u cijeloj 2018. godini. Ravnateljica JU Pećinski park Grabovača Jelena Milković definirala je ovaj uspjeh brojkama.

Ravnateljica Jelena Milković.

-Od 1. travnja, kada nam inače počinje službena sezona za ulaz u PP Grabovača, do 23. kolovoza imali smo 6 800 posjetitelja. Poradi usporedbe treba reći kako smo lanjsku godinu završili također s rekordnom bilancom od 6 600 prodanih ulaznica. Prema sadašnjim najavama i očekivanom bookingu do konca ove godine očekujemo oko 7 500 posjetitelja, što će biti novi rekord naše ustanove, ističe ravnateljica Jelena Milković.

Ono što se ne ističe u ukupnim rezulatima PP Grabovača jest ukupna društvena angažiranost  ove ustanove i njezinih zaposlenika. Osim kroz prijem i angažman s posjetiteljima mediji svjedoče mnoštvu događaja koji puno znače u maloj sredini poput Perušića. Prisjetimo se dočeka Djeda Božićnjaka, paljenja krijesa, ispraćaja stare godine u podne, humanitarnih priredbi, sportskih natjecanja, kvizova, edukacija i mnoštva drugih sadržaja kojima su animirali sugrađane. Poseban obol ove priče su mladi  volonteri iz više europskih država koji su u Perušiću i Grabovači proveli nezaboravne dane u upoznavanju s prirodnim fenomenima ovog dijela Like, upoznali njezinu povijest, etno-naslijeđe i zbližili se s mještanima. I obećali ponovni dolazak!

M.S.