Protekloga vikenda je na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano sedam prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđene osobe, a dogodila se na području Gospića. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5) i Gospića (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 27 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 23. listopada u Gospiću kod 24-godišnjeg hrvatskog državljanina (0,83 g/kg).

Od ostalih prekršaja vrijedi spomenuti da je u mjestu Čujića Krčevina nepoznati počinitelj je s gradilišta ukrao agregat u vlasništvu 45-godišnjaka s područja Općine Plitvička Jezera.

L. O./PULS