Nakon jučerašnjeg sastanka sa premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom Lovrom Kuščevićem, čime je riješen pravni vakum koji je doveo do nemogućnosti isplate plaća, danas je župan Darko Milinović, nakon jasne potvrde Ministarstva uprave da ne krši Zakon, donio Odluku o financiranju nužnih troškova te je 260 djelatnika koji ovise o Županijskom proračunu danas dobilo plaće na svoj račun.

Dužina sastanka (od oko 2 sata) govori o kompleksnosti pravnog vakuma koji su potvrdili i pravnici. Naime, riječ je o pravnom vakumu u postojećem zakonu koji ne definira kako se može isplatiti plaća ukoliko je Županijska skupština formirana, a nije donesen Proračun.

Župan je u jutarnjim satima prije odlaska na sjednicu Vlade RH u Zadru obavijestio djelatnike kako je zadovoljan sa jučerašnjim sastankom i rezultat toga je isplata plaća u čemu je direktno posredovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Zahvalio se djelatnicima na razumijevanju usprkos vrlo zabrinjavajućoj situaciji te prenio i pozdrave premijera Andreja Plenkovića.

L.O.