ŠKRNM „Bura“ iz Karlobaga podsjetio je svoje članove i javnost da se godišnje ribolovne dozvole izdaju do 1. ožujka 2021. godine, dok se uplate vrše do 25. veljače.
Godišnja dozvola za punoljetne osobe do 65 godina života iznosi 450 kn. Godišnja dozvola za maloljetne osobe je 80 kn, a za invalide Domovinskog rata (HRVI)110 kn. Umirovljenici će godišnju dozvolu platiti 160 kn, jednako kao i veterani iznad 65 godina života.
Godišnja dozvola za ribolov stajaćim parangalom (100 udica) iznosi 200 kn, kao i godišnja dozvola za ribolov vršama za lov ribe ( 3 komada). Godišnja dozvola za ribolov ostima (1 komad) iznosi 100 kn. Upotreba umjetne rasvjete dopuštena je od 1. listopada do 1. ožujka, za što se plaća 100 kn.
Najskuplja je godišnja dozvola za ribolov udičarskim alatima za veliku ribu i iznosi 700 kn. Kod posebnih dozvola ako se ribolov obavlja s plovila obvezno je navesti oznaku plovila (jednog do tri)

Dozvoljeni alati po godišnjim dozvolama:
– odmet ukupno do dva komada, kančenica ukupno do dva komada, povlačni povraz (panula) ukupno do dva komada, povraz s kukom za lov glavonožaca ukupno do dva komada, naprava za lov velikog morskog crva (trapula), ukupno do dva komada, podvodna puška.

Ribe koje se zadržavaju moraju se označiti odsijecanjem donjeg dijela repne peraje. Glavonošci koje se zadržavaju moraju biti označeni dubokim zarezivanjem glave između očiju. Klub „Bura“ moli sve članove koji kupuju posebne dozvole da u opis plaćanja dodaju naziv dozvole ili da nazovu na broj 098/949 0167. Potpisanu privolu pošaljite na adresu: Željko Stilinović, Kaniška 148, 53 000 Gospić.

L. O.