Riječanin pomoću boca s kisikom noću lovio ribu nedaleko od Senja

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda evidentirana su  dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava. U petak  je građanin u garaži u Otočcu pronašao dvije ručne bombe i pozvao policiju da ih preuzme. Jučer je  građanin u Buniću u suhozidu pronašao neeksplodiranu minobacačku minu. 

Bombe i minobacačku minu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Nastavak ispod oglasa

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom iz Rijeke i 53-godišnjakom iz Kutine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonit lov i ribolov.

Riječanin se sumnjiči da se je 22. rujna 2022. godine u večernjim satima u akvatoriju Donje Klade nedaleko od Senja  bavio podvodnim ribolovom s ronilačkom opremom, bocama za ronjenje, ronilačkim odijelom, maskom, perajama, podvodnim baterijskim svjetiljkama i podvodnom puškom kojom prilikom je i ulovio ribu. U svemu mu je pomogao 53-godišnjak koji je upravljao brodicom te mu pomogao kod unosa i iznosa ronilačke opreme.

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

L.O.