RK „Geronimo“ pomaže pri čišćenju akvatorija u Karlobagu

Karlobag / foto: Lika online

Čini se da će druga po redu akcija čišćenja karlobaškog podmorja ove subote dobiti širu dimenziju. Osim organizatora iz KŠRM „Bura“, svoj obol  ovoj eko akcije dat će članovi  Ronilačkog kluba „Geronimo“ iz Zagreba.

„Geronimo“ je najveći ronilački klub u Hrvatskoj sa preko 100 članova i preko 1.000 odškolovanih ronioca tijekom  12 godina postojanja. Osim toga, redovito organiziraju i sudjeluju u akcijama čišćenja podmorja, rijeka i jezera. U 2017. godini  u planu je sudjelovanje na najmanje 5 eko akcija. U dopisu iz RK „Geronimo“ stoji:

Nastavak ispod oglasa

-Budući da već dugi niz godina dolazimo u Karlobag, održavati tečajeve za sve kategorije ronioca, ali i rekreativno roniti i uživati, od posebne nam je važnosti da podmorje Karlobaga bude čim ljepše i čišće. Zato bismo htjeli održati veliku eko akciju u subotu 10. lipnja. U eko akciji bi s naše strane sudjelovalo 20-tak ronioca sa kompletnom opremom za autonomno ronjenje sa bocama te nekoliko ronioca na dah.

Nadam se da i Vi smatrate kako je održavanje takve eko akcije jako važno i korisno za sve te da ste zainteresirani za sudjelovanje i pomoć u istoj. Ne trebamo financijsku pomoć, budući da transport opreme i smještaj osiguravamo sami, ali bi nam dobro došla pomoć u vidu organizacije i logistike, stoji u dopisu kluba kojemu će „Bura“, TZ Karlobag i komunalna poduzeća osigurati podršku sa površine u vidu  barki na vesla, (nikako ne na motorni pogon zbog sigurnosti ronioca), konope, mrežaste vreće, kontejnere i ostalo. Ove subote čisti se lokacija „Lučica“.

L.O.