Rukometaši Gospića na korak do 2. lige

0

Derbi kojega smo toliko očekivali odigran je u najboljem mogućem scenariju. Pune tribine, bubnjevi, glasno gledalište, navijanje, skandiranje, puno želje, “nabrijanosti”, strasti i ljubavi moglo se vidjeti u Gradskoj-školskoj športskoj dvorani tijekom utakmice. Kako drugačije opisati situacije u kojima su gledatelji svih 60. minuta utakmice proveli na nogama bodreći svoju ekipu a igrači na terenu se borili kao lavovi i uspjeli naposlijetku uspjeli u “nemogućoj misiji”.

Budući je u Rovinju ostvaren poraz rezultatom 33:22, gospićanima je najsigurnija opcija za preuzimanje prvog mjesta bila pobjeda sa 12 i više razlike.

Oglas

Bez obzira što se to nije dogodilo ostvarena je pobjeda identičnim rezultatom 33:22 no ukupna gol razlika je uvjerljivo na strani naše ekipe koja na temelju toga preuzima 1. mjesto na ljestvici koje osigurava ulazak u 2. ligu.

Od početka utakmice krenulo se žustro, brana je bila pokretljiva, napad raznovrsan ali je taj početni grč i nervoza u igračima rezultirala brojnim promašenim “zicerima” zbog čega se ekipa Gospića nije odmah odlijepila na 5-6 razlike.

Tijekom cijelog prvog poluvremena bilo je 3,4,5 golova prednosti za domaćine te je bilo potrebno zadati onaj drugi “udarac” gostima i odlijepiti se na 7,8 golova prednosti kada bi rovinjani pukli. Nije se to dogodilo i gosti na odmor odlaze sa, može se reći, niskih 17:13.

Na početku drugog dijela domaćini odmah pritišću i na oduševljenje gledatelja odlaze na plus 7 no opet posustaju i u 45. minuti semafor pokazuje 22:19.

Kada smo svi mislili da će to biti samo “pirova pobjeda” gospićani nam pokazuju zašto smo ih došli bodriti i zašto ćemo opet doći.

Serijom 11:2 od 45. do 59. minute dolaze na plus 12 (33:21). Gledalište je u deliriju, dok Živolić u 59. minuti iz sedmerca smanjuje na konačnih 33:22 kada počinje slavlje igrača koje je povuklo i sve gledatelje koji nisu bili upućeni je li tih 11 razlike dovoljno za preuzimanje prvoga mjesta, a bilo je.

Čestitke svim igračima domaće ekipe što su ostavili srce ne terenu a oni najefikasniji su bili Špehar sa 8, Jelić sa 5 i novi igrač Bolčević koji se predstavio kao veliko pojačanje sa 4 pogotka, dok je golman Brkljačić zaključao vrata u drugom poluvremenu.

Svi članovi Rukometnog kluba “Gospić” zahvalju se svim gledateljima na brojnoj i glasnoj podršci te se nadaju da ćete u istom broju i sa istim žarom doći i na sljedeće utakmice.

V.A.