Rukometaši uspješni u Šibeniku

0

S početkom nove sezone počinju i novi turniri. Mladi rukometaši su se zaputili u Šibenik gdje su sudjelovali na 2. Adria mini cupu.

Superminići su te krenuli s poraksom odlaska na turnire te im je ovo jedan od prvih turnira (nekima i prvi) na kojem su sudjelovali. Podijeljeni u 2 grupe očekivano su i ostvarili bolje odnosno lošije rezultate. Prve ekipa je visokim pobjedama ostvarila ulazak u četvrtfinale gdje su naišli na ekipu Izviđača, kasnijeg osvajača turnira, te ostvarili poraz rezultatom 9:6. Igrači druge ekipe su ostvarili lošije rezultate no svakome od njih je ovo veliko iskustvo na kojem će temeljiti svoje napredovanje.

RK Gospić 1 – RK Zadar 1     3:3

RK Gospić 2 – RK Zadar 2     7:5

RK Gospić 2 – RK Neum     2:12

RK Gospić 1 – RŠ Metković      15:8

RK Gospić 2 – RK Izviđač     1:11

RK Gospić 1 – RŠ Metković 2     19:3

RK Gospić 2 – RŠ Metković     3:9

RK Gospić 1 – RK Izviđač 9:9

Četvrtfinale: RK Gospić 1 – RK Izviđač 2    9:6

 

Minići su već navikli na ovakva i slična događanja budući već 3. godinu putuju i igraju u raznim gradovima diljem Hrvatske.  Odlični rezultati do finala te sam pristup i igra u finalnoj utakmici stvara veliki ponos njihovim trenerima. Poraženi su nakon ruleta sedmeraca rezultatom (11:10 (8:8)) od iznimno jake ekipe Neuma koja je do tada lakoćom pobjeđivala sve protivnike.

 

RK Gospić – RK Zadar     8:5

RK Gospić – RK Obrtnik     10:3

RK Gospić – RK Arbanasi     8:8

Četvrtfinale: RK Gospić – RK Izviđač     12:7

Polufinale: RK Gospić – RK Obrtnik     8:4

Finale: RK Gospić – RK Neum     8:8, nakon sedmeraca 10:11

Nagrađeni su Gospićani peharom i medaljama, no došle su i individualne nagrade pa je tako Karlo Mataija proglašen najboljim golmanom, a Josip Starčević najboljim strijelcem turnira.

L.O./V.A.